Ermeni kararı sonrası ilk yüzleşme

Düzenleyen:
Ermeni kararı sonrası ilk yüzleşme

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, Alman tarafının talebi üzerine Varşova’da Merkel’le bir araya geldi. Şansölye, “İlişkilerimize gölge düşmemesi için gerekeni yapacağım” mesajı verdi.

İsmail Kapan VARŞOVA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında birbirinden önemli görüşmeler yaptı. Erdoğan’ın zirvede üzerinde durduğu önemli konuların başında, terörle mücadele ve Suriye’deki savaştan kaynaklı Türkiye’ye yönelik tehditlerin minimize edilmesine ilişkin alınabilecek tedbirler yer aldı Erdoğan, görüşme talep eden Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de kabul etti. Görüşmede Federal Meclis’te kabul edilen Ermeni tasarısından Türkiye’nin duyduğu hayal kırıklığı ve rahatsızlık dile getirildi. Türkiye-AB anlaşmasının ulaştığı noktadan duyulan memnuniyetin ifade edildiği görüşmede Merkel, Türkiye’ye üstlendiği yükten dolayı teşekkür etti. Merkel, Ermeni tasarısının ise Türkiye-Almanya ilişkilerine gölge düşürmemesi için gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade etti. İngiltere Başbakanı David Cameron ile de bir araya gelen Erdoğan; Kanada, Bulgaristan, İtalya, Fransa, Litvanya, ABD başkanları ve Yunanistan, Hırvatistan, İtalya başbakanlarıyla görüştü. Erdoğan’ın Cameron ile görüşmesinde İngiltere’deki referandumda alınan AB’den çıkma kararı da ele alındı. Görüşmede Cameron’un görevini bırakma kararı da gündeme geldi. Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’ya da ABD’deki olayların büyümemesine yönelik temennisini iletti. 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye’nin hassasiyetlerinin farkında olduklarını ve müttefiklerin Türkiye’nin savunmasına daha fazla katkı vermesi konusunda kendisinin de gerekli girişimlerde bulunduğunu ifade etti. 

TÜRKİYE’YE AWACS DESTEĞİ

Stoltenberg’in basın toplantısında da, DAEŞ ile mücadelede AWACS’ların da bölgede kullanılacağına yönelik açıklaması, kaynaklar tarafından, “bir adım, ama yeterli değil” diye nitelendirildi. Bölgede daha fazla güvenlik çemberi oluşturulmasının sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda NATO’nun da güvenliği anlamına geldiği vurgulandı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...