İçişleri Bakanı Ala'dan Artvin açıklaması

Düzenleyen:
İçişleri Bakanı Ala'dan Artvin açıklaması

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda biri ağır üç askerin yaralandığını açıkladı. Ala, saldırıyı kesin olarak PKK'nın yaptığını belirterek, "Bu saldırı tüm ülkeye yapılmıştır" dedi.

Efkan Ala, saldırıda 1'i ağır olmak üzere 3 askerin yaralandığını belirtti. Bakan Ala, yaşananların ardından terör örgütü PKK'ya karşı bölgede operasyonun başlatıldığını açıkladı. Bakan Ala, şunları söyledi; "Kılıçdaroğlu Artvin'deki programı sırasında, konvoyunun korumasını sağlayan jandarmaya teröristlerce ateş açılmıştır. Aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır, 2 er ise hafif yaralanmıştır.

"SALDIRI KILIÇDAROĞLU'NUN KONVOYUNA YAPILDI"
Sayın Kılıçdaroğlu ile de görüştüm. Büyük bir üzüntü içinde olduğumuzu söyledim. Saldırı Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapıldı.

'SALDIRIYI KESİN OLARAK PKK YAPTI'

Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı İlk saldırı CHP konvoyunu korumakla görevli askeri araca yapıldı. CHP konvoyuna yapılmış bir saldırıdır. Hepimize yapılmış sayarız. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu olay karşısındaki tutumundan ötürü teşekkür ediyorum.

'BÜTÜN ÜLKEMİZE YAPILMIŞTIR'

Kendisi de açıklama yaptı. Programına istediği gibi devam edecek. Orada zaten güvenlik unsurlarımız vardı. Operasyon yapılıyor. Bu haince saldırı bütün ülkemize yapılmıştır, teröristlerin cezalandırılması için bütün faaliyetler başlamıştır.

Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır. Teröristin amacı ne olursa olsun, saldırı an amuhalefet partimizin genel başkanına yöneliktir. Biz bunu hepimize yapılmış olarak görüyoruz. Bu ülkenin ana muhalef partisinin genel başkanı bir yerden bir yere seyahat ederken konvoyundaki öncü aracına saldırılıyor. Büyük geçmiş olsun. Biz de bundan sonrası için gerekli tedbirleri alarak devam ediyoruz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...