HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fırat Kalkanı Harekatında 62. gün

Düzenleyen: /
Fırat Kalkanı Harekatında 62. gün
Fırat Kalkanı Harekatı, Haber

GÜNDEM Haberleri

Fırat Kalkanı Harekatının 62. gününde 27 DEAŞ ve 19 PYD hedefine atış yapıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün tespit edilen terör örgütü DEAŞ'a ait 27, bölücü terör örgütü PKK/PYD'ye ait 19 hedefin ateş altına alındığı bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'de, başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerinin yaşattığı tehdidi bertaraf edip hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek amacıyla 24 Ağustos'ta başlattığı "Fırat Kalkanı Harekatı" Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler'in DEAŞ'la mücadeleye yönelik kararları çerçevesinde sürüyor.
Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mare bölgesinde, halen kontrol edilen yerlerde keşif, gözetleme, hedef tespiti, savunma tedbirlerini geliştirme, çıkabilecek fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam ediliyor. Bölgede yaşanan çatışmalarda muhalif ve destek sağlayan unsurlarda zayiat meydana gelmedi.
Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana, yaklaşık bin 265 kilometre karelik alandaki 156 meskun mahalde kontrolü sağladı.
Harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve bin 300 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

- DEAŞ ve PKK/PYD hedefleri vuruluyor
Harekatın dünkü bölümünde ise Terör örgütü DEAŞ'a ait 27, bölücü terör örgütü PKK/PYD'ye ait 19 hedef, ateş destek vasıtalarıyla baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı. Terör örgütü DEAŞ mensuplarından temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri, tuzaklanmış bir el yapımı patlayıcıyı kontrollü olarak imha etti. AFAD ve Kızılay ekipleri ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler de kesintisiz sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...