HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fransız Bakana 'OHAL' cevabı

Düzenleyen: /
Fransız Bakana 'OHAL' cevabı
Çavuşoğlu, F16, Musul Operasyon, Koalisyon, Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, düzenledikleri basın toplantısında Türkiye'yi OHAL konusunda eleştirmeye çalışan Fransız Bakana çok net cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Dışişleri Konutunda Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile ortak basin toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan bakanların gündeminde 'OHAL' vardı. Fransız Bakan, Jean-Marc Ayrault Türkiye'yi OHAL konusunda eleştirerek "Fransadaki OHAL ve Türkiye'deki OHAL daha farklı. Bizde hala yargı bağımsız. Buradaki yargılama süreci adil bir süreçte yapılmalı." dedi.

BAKAN'DAN NET CEVAP: TERÖRİSTLER AYNI MUAMELEYİ GÖRÜYOR

Bakan Çavuşoğlu'nun OHAL konusundaki cevabı ise net oldu. Çavuşoğlu, Fransa ve Türkiye'deki OHAL arasında hiç bir fark olmadığını belirterek şunları söyledi; "Bize göre Türkiye'deki OHAL ve Fransa arasındaki OHAL arasında bir fark yoktur. İkisi de terör örgütlerini hedef almaktadır. Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine getirdiğimiz kısıtlamalar da aynıdır. Fransa'yı hedef alan teröristler  hangi muameleyi görüyorsa, Türkiye'de darbe yapmaya çalışan teröristlerde aynı muameleyi görmüştür. Hepsi yargıya teslim edilmiştir. OHAL vatandaşın hayatını kısıtlamamıştır. Atılan adımlar anayasa ve hukuk çerçevesinde olmalıdır. Çünkü biz devletiz, teröristler gibi davranmayız.Bu sürecin şeffaf olması önemli bu konuda Avrupa Birliğine de şeffaf bir şekilde değerlendirme yapıyoruz."

4 JETİMİZ OPERASYONDA

Çavuşoğlu, Musul operasyonuna ilişkin olarak, "Musul operasyonuna çok yönlü bir şekilde katkı sağlıyoruz. Kuzey Irak'ta eğittiğimiz peşmerge güçleri, Başika kampında eğittiğimiz yerel güçlerde aktif bir şekilde operasyonun içindeler. 4 tane F-16 jetimiz de operasyonda yer alıyor. Başkika'daki kuvvetlerinmiz 700 DAEŞ'liyi öldürdü. Irak'ın güvenliği kendi güvenliğimiz kadar önemlidir. Irak'ın değişik bölgeleriniden çok sayıda PKK'lı ülkemize geliyor ve saldırılar düzenliyor. Şimdi de Sincar'ı 2. bir Kandil yapmak isiyorlar." açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...