HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gazeteci-yazar Nail Güreli hayatını kaybetti

Düzenleyen: /
Gazeteci-yazar Nail Güreli hayatını kaybetti
Nail Güreli, Nail Güreli Kimdir, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ünlü gazeteci-yazar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Nail Güreli yaşamını yitirdi.

TGC Yönetim Kurulunca yayımlanan mesajda, "TGC ve TGS önceki başkanlarından değerli büyüğümüz Nail Güreli’yi kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Nail Güreli’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz." denildi.
TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto da yayımladığı mesajında Güreli'nin ailesine ve basına başsağlığı diledi.
Güreli'nin İstanbul'da vefat ettiğini belirten Olcayto, "TGC önceki başkanlarından kıdemli gazeteci yazar Nail Güreli'yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşım ve kardeşim Nail Güreli gazeteciler için örnek bir kişiydi. Gazetecilik mesleğine ve TGC'ye çok uzun yıllar hizmet verdi. Nail Güreli'yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Nail Güreli kimdir?
Gazeteci ve yazar Nail Güreli, 1932'de doğdu. Gazeteciliğe, 1952'de Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalışan Güreli, Günlük Evrensel gazetesinde yazıyordu.1959'da yılın gazetecisi seçilen Güreli, TGC'nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994'ten 3 Nisan 2001'e kadar başkanlığını yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babası olan Güreli, Basın Şeref Kartı sahibiydi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...