HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Diyarbakır'da 2.5 ton patlayıcı ele geçirildi

Düzenleyen: /
Diyarbakır'da 2.5 ton patlayıcı ele geçirildi
Diyarbakır, Patlayıcı, Diyarbakırda Son Durum, Haber

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir adrese jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 2 bin 400 kilogram amonyum nitrat ile cinsi ve özelliği tespit edilemeyen 100 kilogram el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

 

Olayla ilgili olarak 22 Haziran’da Silvan yoluna döşenen patlayıcıda parmak izi bulunan bir kişinin de aralarında olduğu 2 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Valiliği’nce yapılan açıklamada, Sur ilçesi Kayayolu Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan şüpheli bir adrese 3 Aralık’ta operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, “İcra edilen operasyon sonucunda EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 2 bin 400 kilogram amonyum nitrat ile 100 kilogram cinsi ve özelliği tespit edilemeyen patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, biri 22 Haziran 2016 ayında Diyarbakır-Silvan karayolunda mayın/EYP döşenmesi olayında parmak izi tespit edilen şahıs olmak üzere toplam 2 şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır” denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...