HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Yıldırım: Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı güçlüdür

Düzenleyen: /
Başbakan Yıldırım: Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı güçlüdür
Türk Ekonomisi, Haber

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım, dünyada olup bitenlere rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini belirterek, "Hiç şüpheniz olmasın Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı, her türlü tezgaha karşı güçlüdür." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kayseri'nin emeğin, alınterinin, helal rızık ve helal lokmanın şehri olduğunu söyledi.  Emek üreten insanların kimseye boyun eğmediğini dile getiren Yıldırım, emeği ve alınteriyle geçindiği için her Kayserilinin başının da Erciyes Dağı kadar dik olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Bu şehrin bizim gözümüzdeki en büyük özelliği kendi kendine yeterliliğe sahip olmasıdır. Bu şehir iş aleminin doğurduğu topraklarla, şehrine borcunu ödediği bir şehrimizdir." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'nin kendilerinin de memleketi olduğunu ifade ederek, "AK Parti olarak 2002 yılında ilk hükümeti kurduğumuzda uzun ince bir yolda büyük bir mücadeleye girdik. Geçen 14 yıllık büyük mücadele yürüyüşünde Kayseri her zaman bizimle beraberdi. Size minnet borçluyuz, teşekkür borçluyuz. Bizi asla yalnız bırakmadınız, her zaman öncü oldunuz." ifadesini kullandı.

Yıldırım, 14 yılda Kayseri'nin ihracatını 5 kat arttırdığına dikkati çekerek, "İşte üreten, ürettiğini ülkenin refahına dönüştüren Kayseri'ye onun için minnetarız." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, "Bugün burada geleceğin Kayserisine yakışan birçok tesisi uğurlu ellerinizle açmış olacağız." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Resmi açılışını yaptığımız 104 eserin maliyeti 1 milyarı geçiyor. Helali hoş olsun Kayseri'ye, hayırlı uğurlu olsun. Bu açılışların içinde hizmet binaları var, spor salonları var, kadın gençlik merkezleri var, ibadethaneler var, okullar var, öğrenci yurtları var. Ayrıca Yeşilhisar, Pınarbaşı, Felahiye ilçelerinde de kazandırdığımız hastaneler var. Bütün bu eserler Kayserimize hayırlı olsun."

"Türkiye dev projeleri birer birer hayata geçirmeye devam ediyor"
Bölücü siyaset değil,  birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yaptıklarını belirten Yıldırım, "Dünyadaki olup bitenlere rağmen Türkiye kalkınmaya, büyümeye, dev projeleri birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. Bugünlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalışan belirli odaklar olduğunu görüyoruz. Siz 15 Temmuz'da boyunuzun ölçüsünü aldınız, bu millet size, bu alçak Fetoculara, bu alçak bölücülere hak ettiği cevabı verdi mi? Şimdi hiç şüpheniz olmasın Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı, her türlü tezgaha karşı güçlüdür." açıklamasında bulundu.

"Siz istedikten sonra her şey olur"
14 yıldır dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdüklerini ifade eden Başbakan Yıldırım, "Türkiye'de bir çok reformları yapan partinin adı AK Parti'dir. Değerli kardeşlerim, şimdi en büyük reformu yapmaya hazır mı Kayseri? Başkanlık sistemini, cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye hazır mısınız? İşte Kayseri'ye yakışan da budur. Siz istedikten sonra her şey olur." diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...