Binali Yıldırım: Anayasada kesinlikle tek fire beklemiyorum

Düzenleyen:
Binali Yıldırım: Anayasada kesinlikle tek fire beklemiyorum

GÜNDEM Haberleri

Yıldırım, AK Parti’de anayasa oylamasında ‘fire’ bekleyenlerin ‘ellerinin boş kalacağını’ belirterek, “Anayasa konusunda da herkesin aynı tavrı göstereceğine inanıyorum” dedi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin anayasa değişikliği konusunda AK Parti’de fire bekleyenlerin ellerinin boş kalacağını vurguladı. Yıldırım, dün TBMM’de başlayan 2017 bütçe tasarısı görüşmeleri öncesinde AK Parti Genel Merkezinde partisinin milletvekilleri ve bakanları ile kahvaltıda buluştu. Edinilen bilgilere göre, kahvaltıda kısa bir konuşma yapan Yıldırım, ekonomide yaşanan dalgalanmalara karşı bir dizi karar aldıklarını ve bu kararların Perşembe günü kamuoyuna açıklanacağını anlattı.  Yıldırım, anayasa oylamasında AK Parti’de ‘fire’ bekleyenlerin ‘ellerinin boş kalacağını’ belirterek, “Fitneciler boşuna beklemesin. Bu parti en zor dönemlerde birlik ve beraberliğini korudu. 27 Nisan darbesinde, 17-25 Aralık’ta ve son olarak 15 Temmuz’da hep birlikte dik durduk. Bir ve beraber olduk. Böyle bir grubun üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Anayasa konusunda da herkesin aynı tavrı göstereceğine inanıyorum. Fire bekleyenler yanılacaklar. Böyle bir gruptan tek bir fire bile çıkmayacaktır” dedi.

YEDEK VEKİLLER OLACAK

MHP ile AK Parti arasında yürütülen yeni anayasa görüşmelerinde 5 başlıkta teknik çalışma yapıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı yemini, cumhurbaşkanının kararname yetkisi, cumhurbaşkanının Yüce Divan’da yargılanmasını öngören hüküm, cumhurbaşkanının Meclis’i fesih yetkisi ve cumhurbaşkanının parti bağı kurulurken, partisine genel başkan olup olamayacağı konusunda görüşmelerin sürdüğü belirtildi. İki partinin “yedek vekil” konusunda ise anlaştığı öğrenildi. Buna göre her ilden bir yedek milletvekili seçilecek. Asil milletvekillerinin ölüm, Bakan olması ya da başka bir nedenden dolayı vekilliğinin düşmesi durumunda yedek vekil bu göreve getirilecek. 
Binali Yıldırım: Anayasada kesinlikle tek fire beklemiyorum
Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’de düzenlenen “Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmelerinin 82. Yıl Dönümü Etkinliği”ne katıldı. 

YILDIRIM İLE BAHÇELİ GÖRÜŞTÜ
‘Başkanlık’ teklifi bu hafta Meclis’te


Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyaret için dün akşam Rusya’ya gitti. Yıldırım, Ankara’dan hareketinden önce MHP lideri Devlet Bahçeli ile sürpriz bir görüşme yaptı. Bahçeli’nin Meclis’teki odasında gerçekleşen görüşme 15 dakika sürdü.
Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, ‘anayasa teklifi’nin sorulması üzerine şunları söyledi: “Sayın Bahçeli’ye çay içmeye gittim, biraz sohbet ettik. Kamuoyuyla bugüne kadar paylaştığımız bu anayasa teklifiyle ilgili ne söylediysek aynen adım adım gerçekleşiyor. İnşallah Rusya dönüşü, büyük bir mani olmazsa, bu hafta bitmeden teklifimizi gazi Meclisimize sunmuş olacağız.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gazetecilerin “Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili pürüzler giderildi mi?” sorusuna “Pürüz yok zaten” karşılığını verdi.

PUTİN İLE GÖRÜŞECEK
Başbakan Yıldırım, Rusya’da Devlet Başkanı Putin ve Başbakan Medvedev ile bir araya gelecek. Görüşmelerde normalleşme süreci ele alınacak ve ticaret hacminin arttırılmasına yönelik adımlar atılacak. Yıldırım, “İlişkilerin eskisinden daha da ileri seviyelere taşınması konusunda her iki ülkede en üst düzey irade mevcut” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...