İsimlerini görünce savcılığa koştular!

Düzenleyen:
İsimlerini görünce savcılığa koştular!

GÜNDEM Haberleri

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 2 Aralık tarihli listede 15 Temmuz gecesi Ankara’da hayatını kaybedenler tek tek sıralandı.

Ebru KARATOSUN ANKARA - Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 2 Aralık tarihli listede 15 Temmuz gecesi Ankara’da hayatını kaybedenler tek tek sıralandı. Hayatını kaybedenlerin karşılarına ‘şehit’, ‘darbeci’ ve ‘belirlenemeyen isimler’ notu düşüldü. Ancak listenin “belirlenemeyen isimler” bölümünde yer alan isimlerden 5’nin devletin ve kamuoyunun şehit mertebesinde gördüğü kahramanlar olduğu ortaya çıktı. Bu isimlerin 15 Temmuz şehitlerinden Ali Anar (Muhtar), Ali Alıtkan (Diyanet İşleri Personeli), Özkan Özendi ve Ahmet Özsoy (TÜRKSAT personeli) olduğu belirlendi. Kahramanların acılı aileleri durumun düzeltilmesi için savcılığa başvuruda bulundu. Söz konusu isimlerden Ali Anar’ın kardeşi Mustafa Anar ve Ali Alıtkan’ın babası Ekrem Alıtkan durumu düzeltmek için soluğu savcılıkta aldı.
İsimlerini görünce savcılığa koştular!
ONLAR KAHRAMAN…

Gazetemize açıklama yapan Ekrem Alıtkan, oğlu Ali Alıtkan’ın şehit düştüğünü ve görüntüleri olduğunu hatırlatarak, “O gece ‘gitme dur’ dedim ancak ‘bu gece gitmeyeceksem vatan için ne zaman gideceğim’ dedi ve gitti. Bu durumu Diyanet İşleri Başkanlığı düzeltilmesi için gerekli adımları attı. Benim oğlum şehittir. Böyle bir şeyi kabul edemem” diye konuştu.

ENGELLEMEYE GİTTİLER!
15 Temmuz darbe girişimi gecesi 16 yaşındaki oğluyla birlikte hainlerin karşısında durmaya giden bir diğer isim de Ali Anar. 6 çocuğunu geride bırakarak şehit olan Anar’ın ismi bir okula da verilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...