HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'AB’ye üyelik sürecimiz millî çıkarlarımıza uygun'

Düzenleyen: /
'AB’ye üyelik sürecimiz millî çıkarlarımıza uygun'
Ömer Çelik, Haber

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana’da “Çukurova AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi” toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

“Kuşkusuz AB’ye üyelik sürecimiz, bizim millî çıkarlarımız açısından yürüttüğümüz bir süreçtir” diyen Çelik, “Bizim için esas olan Türkiye’nin millî çıkarlarıdır. ‘Türkiye’nin millî çıkarlarını korumak için dünyanın her yerinde ayak basmadık toprak bırakmayacağız, konuşulmadık kişi bırakmayacağız’ diye sloganımız var, şiarımız var” vurgusu yaptı. Bakan Çelik şunları kaydetti:

“AB’ye katılım sürecinde, merkezi düzeyde olduğu gibi yerel düzeyde de faaliyet gösteren kurumlarımızla birlikte önümüzdeki dönem bu çalışmaları yoğunlaştıracağız. Bu çalışmalarda en önem verdiğimiz işlerden bir tanesi, kapasite artırma çalışmalarının daha çok artmasıdır. Bazı ülkelerde bakarsınız devlet ekonomide çok güçlüdür ya da o devletin ordusu, bir takım şirketleri çok güçlüdür ama orada sivil toplum güçlü değilse, özel sektör güçlü değilse oradaki büyüme sağlıklı bir büyüme değildir. Son zamanlarda, ülkemize karşı çeşitli İslamofobik, antisemitik bir takım çevreler, ırkçı ve yabancı düşmanı bir yaklaşımla Türkiye’ye karşı kampanya içerisindeler. Aslında tek tek siyasetçiler gelip de o kampanyalarla Türkiye’yi mukayese ettiği zaman, o kampanyaların ne kadar boş ve yalan odaklı olduğunu görüyor.” 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...