Yeni KHK geliyor, TSK'dan 400 ihraç (Yeni KHK ihraçlar, göreve iadeler)

Düzenleyen:
Yeni KHK geliyor, TSK'dan 400 ihraç (Yeni KHK ihraçlar, göreve iadeler)

GÜNDEM Haberleri

Yeni KHK geliyor. Yeni KHK ile kamudan ihraç edilenler, yeni KHK ile göreve iade edilenlerin detayları haberimizde. 15 Temmuz sonrası başlayan Kamu kurumlarına ve TSK'ya sızmış FETÖ'cülerin bulunması için çalışmalar devam ediyor. Yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile 400 FETÖ şüphelisinin daha ordudan ihraç edileceği iddia edildi. Bakan Bekir Bozdağ son dakika yaptığı açıklamalarda ise yakın zamanda 2 ayrı KHK'nın geleceğini ifade etti. İşte yeni KHK'lar

​Son Dakika Yeni KHK geliyor... Son olarak olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. İddialara göre Yeni KHK geliyor ve TSK'dan 400 ihraç yaşanacak. Bakan Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda; 2 ayrı KHK'yı önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını ifade etti. 

Yeni KHK ile 4 bin 464 kişi memuriyetten ihraç edildi. Emniyet'ten 417, Jandarma'dan 893, MEB'den 2 bin 585, Yargıtay'dan 10, YSK'dan 10, TRT'den 88, Dışişleri'nden 48, Yüksek Öğrenim Kurumu'ndan 330 kişi ihraç edildi.

KHK ile 17 kişi ise görevine iade edildi.

YENİ KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

Çalışmalar değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni KHK'lar çıkacaktır. 2 ayrı KHK'yı yayınlayacağız.

TSK'DAN 400 KİŞİ İHRAÇ EDİLECEK
20 Kasım pazartesi itibariyle 15 Temmuz sonrası başlayan Kamu kurumlarına ve TSK'ya sızmış FETÖ'cülerin temizliği ile ilgili son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile de 400 kişinin daha ordudan atılacağı öğrenildi. Peki TSK'dan ihraç edilenlerin isimleri belli oldu mu?

Jandarmada da yeni operasyonun yapılacağı belirtilirken, buradaki rakamın daha da yüksek olması bekleniyor. Henüz TSK'tan  

ihraç edilecek 400 kişinin listesi yayımlanmadı.

Öte yandan FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra TSK'da gerçekleştirilen reform hızla devam ediyor. FETÖ'cü askerlerin temizlenmesi ile başlayan sürecin ardından kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu, ilk mezunlarını önümüzdeki günlerde verecek.


1 SAYILI LİSTE (Kamu Görevinden Çıkarılanlar)

2 SAYILI LİSTE (Kamu Görevine İade Edilenler) 

3 SAYILI LİSTE (Öğrencilik Statüsü Geri Verilenler)

4 SAYILI LİSTE (Tedbir Uygulanan Emekli Emniyet Mensuplarına)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...