AK Parti'nin evet kampanyası başladı, Aydınlık yarınlara kapı açıyoruz

Düzenleyen:
AK Parti'nin evet kampanyası başladı, Aydınlık yarınlara kapı açıyoruz

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu düzenleme Türkiye’nin aydınlık yarınlarına kapı aralıyor. Biz dilden değil, gönülden ‘Evet’ istiyoruz” dedi. “Yeni sistem terörün sonunu getirecek, PKK, DEAŞ, FETÖ avaz avaz ‘hayır’ kampanyasını boşa yapıyor. Ne yaparsa yapsınlar yok olacaklar.”

AK Parti’nin 16 Nisan’daki anayasa değişikliğine ilişkin referandum kampanyasının tanıtım toplantısı Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Arena’ya gelişinde, salon dışında toplanan kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Buradaki kalabalığa, seslenen Yıldırım, “Türkiye’nin aydınlık yarınlarına kapı aralanıyor, muasır medeniyetler seviyesine ülkemiz ulaşacak. 16 Nisan halk oylaması için resmen kampanyamızı başlatıyoruz. Meydanlardan güçlü Türkiye için, sürekli istikrar için kararımız, ‘Evet’... İşte karar, işte gelecek” dedi. Yıldırım, selamlama konuşmasının ardından eşi Semiha Yıldırım’la, AK Parti’nin kampanya şarkılarından ilki “Tabii ki evet” eşliğinde Arena’ya girdi. İkili girişte partilileri selamladı, salondakilere kırmızı karanfil dağıttı. Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım, konuşmasına ‘Üzerimde bir selam var’ diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını salondaki ileterek başladı. Mesajlarında kucaklayıcı bir dil kullanan Yıldırım’ın konuşması özetle şöyle: 


KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ
AK Parti her daim yenilik peşinde koştu. Yenilik, zordur. Reform meşakkatlidir; ancak tehlikeli diye yeniliğe direnenler ve yenilikten kaçanlar tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Gazi Mustafa Kemal’i düşünün. Samsun’a giderken, ona da karşı çıkanlar oldu. ‘Hayır’ diyenler oldu. Gazi M. Kemal, bunların hiçbirine aldırış etmedi. Geldi, Anadolu’da yeni bir ruh inşa etti. İstiklalimizi biz bu yenilik ve değişim ruhuyla elde ettik. Cumhuriyetimizi bu yenilenme, tazelenme anlayışıyla kurduk ve bugünlere taşıdık. 16 yıllık bu yolculuğumuz içinde bize her daim ‘Hayır’ diyenler oldu. ‘Siz, hayır siyaset yapamazsınız’ dediler. ‘Biz, evet yaparız’ dedik. Onlar her reformda ‘Hayır’ dediler. Biz her seferinde ‘Evet’ dedik, yolumuza devam ettik. 
AK Parti'nin evet kampanyası başladı, Aydınlık yarınlara kapı açıyoruz
BİZDE TEHDİT, KORKUTMA YOK

Bizde zorlama, tehdit, korku yok; ama korkutmak da yok. Biz dilden değil, gönülden ‘Evet’ istiyoruz. Bunu da tek tek, tane tane anlatarak, akıllara olduğu kadar kalplere de hitap ederek başaracağız. Muhalefet partisi CHP, darbe anayasasının arkasına saklanarak, ‘Hayır’ diye var gücüyle bağırıp, duruyor. Ne yaparsanız yapın, asla başarılı olamayacaksınız. Başlanan bu kutlu yürüyüş, 16 Nisan’da aziz milletimizin ‘Evet’ oylarıyla tamamlanacaktır.

BU SİSTEM TERÖRÜ YOK EDECEK
 Anayasa değişikliği Türkiye için tarihi bir fırsat... Güçlü yönetim sayesinde, Türkiye’de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak. Hiç kimse artık millete ayar vermeye kalkamayacak. Yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü zeminde ilerleyecek. Düzenleme terörün sonunu getirecek. Siz zannediyor musunuz ki PKK, DEAŞ, FETÖ avaz avaz ‘Hayır’ kampanyasını boşuna yapıyor? Onlar ‘Hayır’ çıksın diye kendilerini parçalıyor. Bunun anlaşılır tarafı var; çünkü bu değişiklik onları yok ediyor. Bu sistem; kutuplaştıran siyaseti, korkutma siyasetini ortadan kaldıracak. 
AK Parti'nin evet kampanyası başladı, Aydınlık yarınlara kapı açıyoruz
HER KESİMİ KUCAKLAYACAĞIZ

 Milletimizle gönül diliyle konuşacağız. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Kutuplaştırmayacağız, kucaklayacağız. CHP’ye, HDP’ye, MHP’ye oy veren kardeşlerimizi de muhabbetle selamlayacağız, kucaklayacağız. Onlarla gönül diliyle konuşacağız. Bize kavga, ötekileştirmek yakışmaz.
AK Parti'nin evet kampanyası başladı, Aydınlık yarınlara kapı açıyoruz
BABA OĞUL OLÇOKLAR UNUTULMADI
Salonda 15 Temmuz hain darbe girişiminde katledilen, AK Parti’nin seçim kampanyalarını organize eden duayen reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Olçok’un fotoğraflı pankartları açıldı. Dışarda ise vatandaşlar asker selamı vererek şehitleri unutmadı. 
AK Parti'nin evet kampanyası başladı, Aydınlık yarınlara kapı açıyoruz
ANKARA ARENA HINCA HINÇ DOLDU
İçeride 40 bin kişi dışarıda milyonlar

AK Parti’nin, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni içeren Anayasa değişikliğinin tanıtım programına 15 Temmuz damga vurdu. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması öncesinde gösterilen videoda 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili kısımda özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın o gece yaptığı canlı telefon bağlantılarının gösterilmesi sırasında salondaki 40 bin kişi darbecileri yuhalarken Erdoğan ve Yıldırım ayakta alkışladı. Aynı şekilde Erdoğan’ın sesinden okunan sala da vatandaşları coşturdu. Videoda MHP Lideri Bahçeli’nin de katıldığı Yenikapı Mitingi ile Anayasa görüşmelerinden karelere de yer verildi. İşte toplantıdan notlar:
- Salonda “Daima Millet Kararımız Evet”, “Türkiye’nin meselesi gençlerin meselesidir”, “Mesele memleket olunca teferruat olur siyaset” pankartları açıldı. 
- Engelli vatandaşlar salona kolay ulaşımı ve salon içinde rahat hareket etmesi için özel tedbirler alındı. 
- Lansman için Türkiye’nin 81 ilinden 1000 otobüs kaldırıldı. 
- AK Parti lansmanı dünyada da gündem oldu. Twitterda #DaimaMilletKararımızEvet hashtagi Türkiye ve dünyada zirveye oturdu.
- Katılımcılar için internet hizmetinin de verildiği salonda, kablosuz internet ağının adı “evet”, parolası ise “kararımız evet” oldu.
- Vatandaşlar, Başbakan Yıldırım eşi Semiha Hanım ile salon girişindeki evet yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 
- Salonda, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, dev Türk Bayrağı ve dev AK Parti bayrağının dışında sadece aralarında graffiti biçiminde yazılanların da olduğu ‘Evet’ pankartları ve balonları ile Türk bayrakları yer aldı. AK Parti yetkilileri bunun sebebini, “Konseptimiz bu. Çünkü bu bir seçim değil” sözleriyle açıkladı.

AK Parti'nin evet kampanyası başladı, Aydınlık yarınlara kapı açıyoruz
AK Parti Gençlik Kolları tarafından hazırlanan “18 Maddelik Reform, Daha Güçlü Türkiye, Daha Fazla Demokrasi” başlıklı tabloid gazete salondaki konuklara dağıtıldı.


AK Parti'nin evet kampanyası başladı, Aydınlık yarınlara kapı açıyoruz
TÜRKİYE EKİBİ ARENADA / İsmaİl Sonsuz - Yücel Kayaoğlu - Alp Eren Kaya

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...