HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ'nün 'iş ve işçi bulma' kurumu

Düzenleyen: /
FETÖ'nün 'iş ve işçi bulma' kurumu
İş Ve İşçi Bulma Kurumu, Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına ilişkin hazırlanan "mahrem imamlar" iddianamesinde, örgütün "iş ve işçi bulma kurumu" olarak faaliyet gösteren "Referans İş" adlı firmaya ilişkin tespitlere yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığına ilişkin yapılanması ve bu komutanlıktaki örgüt üyesi çalışanlar hakkında hazırlanan "mahrem imamlar" iddianamesinde, örgütçe mahrem yerler arasında sayılan kurumlara eleman temininde kullandıkları şirkete ilişkin tespitlere yer verildi.

Örgüt mensuplarının "Referans İş" unvanıyla kurduğu "Referans İş İnsan Kaynakları Danışmanlık Proje Taahhüt Eğitim İş Sağlık ve Güvenlik Limited Şirketi"nde FETÖ mensuplarının öz geçmiş kayıtlarının toplandığı vurgulanan iddianamede, bu şirket üzerinden örgütün insan kaynaklarının gerçekleştirildiği kaydedildi.

"Referans İş" şirketinin örgütün legal görünümlü kuruluşlarından birisi olduğuna işaret edilen iddianamede, bu şirketin iş istihdamı ve danışmanlık faaliyeti yürüten ticari işletme görünümünde olduğu ancak gerçekte FETÖ'nün tüm insan kaynakları faaliyetlerinin bunun üzerinden gerçekleştirildiği belirtildi.

Özgeçmişler internet üzerinden ulaştırıldı

İddianamede yer alan, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer aldığı iddia edilen subaylarla ilgili itiraflarda bulunan Ufuk Işık ifadesinde, merkezi Ankara-Çankaya Öveçler Mahallesi'nde yer alan şirkete, örgüt mensuplarının "www.referansis.com" internet sitesinden de öz geçmişlerini ulaştırdığını ve firma kayıtlarında FETÖ'nün tüm sivil imam yapılanmasına ilişkin bilgilerin bulunabileceğini anlattı.

İddianamede, "Referans İş" firmasının örgütün iş ve işçi bulma kurumu olarak faaliyet yürüttüğü, burada çalışanların da neredeyse tamamının FETÖ'nün "mahrem hizmetler" yapılanmasında yer aldığı ayrıca örgüt üyeleri arasındaki evlilikler için tutulan "izdivaç dosyası"nın da üst düzey yöneticiler tarafından bu şirkete bırakıldığı kaydedildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...