HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bozdağ: Yapılan eylem Türkiye'nin içişlerine müdahale anlamı taşır

Düzenleyen: /
Bozdağ: Yapılan eylem Türkiye'nin içişlerine müdahale anlamı taşır
Adalet Bakanı Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan , Haber

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bozdağ, İsviçre'de terör örgütü yandaşlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine pankart açmasını, halk oylaması sürecinde Türkiye'nin içişlerine müdahale anlamı taşıdığını bildirdi.

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsviçre'de terör örgütü yandaşlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine pankart açmasını, halk oylaması sürecinde Türkiye'nin içişlerine müdahale anlamı taşıdığını bildirdi.

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde belediye binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, İsviçre'de terör örgütü yandaşlarının düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açılan pankartla ilgili soru üzerine, Avrupa adına çok üzücü olaylardan birinin daha yaşandığını söyledi.

İsviçre'de terör örgütünün toplantısı sırasında Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu bir afişte Cumhurbaşkanına doğrultulmuş bir silah ve "Erdoğan'a ölüm" şeklinde yazı yazıldığını anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Tabi bu, olayın geldiği noktayı göstermesi bakımından son derece önemlidir. İsviçre polisinin gözleri önünde bunlar yapılıyor, İsviçre güvenlik güçleri bu terör eylemine, bir ülkenin cumhurbaşkanına öldürme talimatı içeren afişin asılmasına ve Cumhurbaşkanımızın hedef gösterilmesine engel olmuyor, aksine onların bu terör faaliyetini güvenli bir şekilde yapmaları için onların güvenliğini alıyor. Bu, büyük bir yanlışlıktır. Avrupa değerlerinin maalesef İsviçre hükümeti tarafından da yok edilmesidir. Ülkeler arasında diplomatik kuralların da aynı şekilde çiğnenmesidir. Referandum sürecinde Türkiye'nin içişlerine aynı zamanda müdahale anlamı da taşımaktadır."

İsviçre'de gazetelerde daha önce de halk oylamasından "hayır" çıksın diye Türkçe manşetler atıldığına dikkati çeken Bozdağ, şunları ifade etti:

"İyi terörist, kötü terörist olmaz. İyi terör örgütü, kötü terör örgütü de olmaz. Terör örgütlerini hedefleri, amaçları, eylem alanları, eylem yaptıkları kim olursa olsun terör örgütü terör örgütüdür. Tüm terör örgütleri insanlık düşmanıdır. Dolayısıyla insanlığa düşman terör örgütlerine karşı ortak mücadele şarttır ama gördüğümüz gibi bazı Avrupa ülkeleri iyi terör örgütü, kötü terör örgütü ayrımı yaptıkları gibi iyi terörist, kötü terörist ayrımı da yapmaktadırlar. Türkiye karşıtı terör eyleminde bulunan, Türkiye'de terör yapan terör örgütleri ile bu örgütlerin teröristlerine üst düzeyde bir himaye sağlanmaktadır. Nitekim pek çok terörist, İsviçre'de ve bazı batılı ülkelerde hayatını devam ettirmektedir. Hem FETÖ hem DHKP-C terör örgütü, şimdi bir de darbeyi gerçekleştirenlerden bazıları, darbecilerin bazıları yine aynı şekilde himaye edilmektedir. Bu himaye en sonunda onlara zarar verecektir çünkü terörün, bulunduğu her yerde kendine imkan versin, vermesin en sonunda onlara da zarar verici bir niteliği vardır."

Bakan Bozdağ, Türkiye'nin, İsviçre'nin ve ya terör örgütlerinin yaptıklarıyla yapacaklarıyla rotasını değiştirecek bir ülke olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"16 Nisan'daki halk oylamasını etkilemek, Türk halkının bu konuda terör örgütüyle aynı safta yer almasını sağlamak maksadıyla bunları yapıyorlarsa boşuna yapıyorlardır. Türkiye ve Türk halkı, teröristlere de terör örgütlerine de onlara destek çıkan ülkelere de Türkiye'de 16 Nisan'da 'hayır' çıksın diye her türlü desteği veren güçlere de 16 Nisan'da en büyük cevabı 'evet'leriyle verecektir. Beklesinler 16 Nisan'ı. Bu millet nerede duruyor, kiminle beraber yol yürüyor hep beraber göreceğiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...