Varlık Fonu Başbakan’da, Diyanet İşleri Bozdağ’da

Düzenleyen:
Varlık Fonu Başbakan’da, Diyanet İşleri Bozdağ’da

GÜNDEM Haberleri

Bakanlar Kurulu, revizyondan sonra ilk toplantısını yaptı. Kabineye giren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ilk toplantı heyecanını yaşadı.

Bakanlar Kurulu, kabinedeki revizyonun ardından ilk toplantısını dün yaptı. Bakanlar kurulu sonrası yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yeni görev dağılımını açıkladı. Hükûmet sözcülüğü, TBMM, Danıştay ile ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı ile ilgili konular Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından idare edilecek. Mehmet Şimşek Ekonomi Koordinasyonu ve Bankalardan sorumlu olacak. MGK kararlarının takibi reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecek. RTÜK, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu da Fikri Işık’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs İşleri Koordinasyonu, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi ayrıca AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, Yüzüncü Yıl Anmaları ile ilgili hazırlıklar, konular üzerinde çalışacak ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İş Birliği Kalkınma Ajansı Çavuşoğlu tarafından yönetilecek. Millî Güvenlik Kurulu, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Başbakan Yıldırım’a devredildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...