SİHA’larla cerrahi müdahale yapılıyor

Düzenleyen:
SİHA’larla cerrahi  müdahale yapılıyor

GÜNDEM Haberleri

Emekli Orgeneral Saygun, terörle mücadelede silahlı insansız hava aracı kullanımının “sıfır hata” sonucunu getirdiğini vurguladı.

Eski ordu komutanlarından emekli Orgeneral Ergin Saygun, terörle mücadelede etkin olarak kullanılan insansız hava araçlarıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Saygun, tedarik sürecindeki bütün sıkıntı ve engelleme çabalarına rağmen taktik İHA’ların birkaç yıl önce envantere girdiğini, hemen ardından ROKETSAN’ın ürettiği lazer güdümlü füzeyi atacak kabiliyete ulaşarak silahlı insansız hava aracı (SİHA) kategorisine yükseldiğini hatırlattı. Emekli Orgeneral Saygun, terörle mücadelede SİHA kullanımının “sıfır hata” sonucunu getirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi: 
“Saatlerce süren bütün bu koordine ve kıymetlendirmelerden sonra hedefin terörist olduğu netleştirilince, gerekli irade ortaya konularak SİHA ile çok hassas şekilde cerrahi bir operasyon gibi müdahale yapılmaktadır. Hâlen kullanılan millî sistemler, sınıfının en iyisi olup hem otonomi yani akıllı olması hem de görüntü netliği ve kullanılan millî akıllı mühimmat açısından çok daha gelişmiştir. İHA ve mühimmat çok sessiz olmasının yanı sıra yarım metreden az hassasiyetle hedefe isabet etmektedir. Eskiden istihbarat beklenecek, bilahare operasyon planlanacak, saatlerce belki günlerce Mehmetçik dağda bayırda gezecek, belki pusuya düşecek, belki de şehit olacaktı. Bunların ikmali, tahliyesi vesaire daha büyük ve uzun planlamaları gerekli kılacaktı. 250, 500, 1000 librelik bombalar kullanılarak savaş uçaklarıyla da müdahale edilmektedir ancak savaş uçaklarının ve silahlı helikopterlerin sesi duyulduğundan teröristin kaçma ihtimali yüksektir. Operasyonlar personelimizin karış karış bildiği ve son derece tecrübeli olduğu bölgelerde, yerleşim bölgelerinden uzakta, terörist ve sivil halkı kesinlikle ayırt ederek son derece dikkatle, koordinasyon içinde yapılmaktadır. Bu sebeple hata oranı sıfırdır.”
İHA/SİHA’ların teröristle mücadelede hata payına ilişkin görüşlerini de açıklayan Saygun, “İHA/SİHA’ların çok fazla hata yaptığını düşünmüyorum çünkü elektronik olarak ölçüm yapıyorlar. Bu ölçülmede ve görüntü alınmasında insan faktörü yoktur” dedi. Saygun, İHA/SİHA’ların terörle mücadeleye katkısı ortadayken bazı kesimlerin bundan rahatsızlık duymasına ilişkin de “Teröristlere zarar verilmesinden rahatsız olan ve her türlü siyasi mülahazanın üzerinde tutulması gereken böyle milli bir davada devletin karşısına çıkanların kimlere hizmet ettikleri de izahtan varestedir”  diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...