İHA ve SİHA'ların hata oranı sıfır

Düzenleyen:
İHA ve SİHA'ların hata oranı sıfır

GÜNDEM Haberleri

Eski ordu komutanlarından emekli Orgeneral Ergin Saygun, bazı kesimlerin kullanımından rahatsız olduğunu söylediği İHA ve SİHA'ları anlattı.

Eski ordu komutanlarından emekli Orgeneral Ergin Saygun, son günlerde adından sıkça söz edilen ve tartışmalara sebep olan terörle mücadelede silahlı insansız hava aracı (SİHA), kullanımının "sıfır hata" sonucunu getirdiğini vurgulayarak, "Saatlerce süren koordine ve kıymetlendirmelerden sonra hedefin terörist olduğu netleştirilince, gerekli irade ortaya konularak SİHA ile çok hassas şekilde cerrahi bir operasyon gibi müdahale yapılmaktadır." dedi.Saygun, insansız hava araçlarıyla ilgili tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ÖNEMİ ANLAŞILAMADI"

Ergin Saygun, çok geniş kullanım yelpazesinde büyük faydalar sağlayabilecek İHA'ların öneminin Türkiye'de tam olarak anlaşılamadığını belirtti.İHA ve SİHA'ların, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teşkilatı dışında pek kullanılmadığını dile getiren Saygun, İHA'ların muhtemel kullanma yerlerinden bazılarını kaçak göçmenlerin takibi, deniz kirliliği kontrolü, orman yangınlarının gözetlenmesi, barajlardaki su seviyelerinin tespiti, tarım ürünlerinin rekoltelerinin hesaplanması, yüksek gerim hatlarındaki arızaların tespiti, kaçak yapılaşmanın kontrolü, gösteri ve nümayişlerin kontrolü olarak sıraladı.

"ASELSAN KAMERALARI KULLANMAK İSTEMEDİ"

Eski ABD Hava Kuvvetleri Komutanının, 1943 yılında, havacılığın geleceğinin İHA'larda olduğunu söylediğini hatırlatan Saygun, "Bizde ise İHA'lar çok sonraları gündeme gelebilmiştir. Önce bir Heron meselesi ortaya çıkmıştır. İsrail'den direkt alım yani mevcut ne ise gidip alnacak. Bu öyle değil. Üst yüklenici TAİ, alt yüklenici İsrail firması, onun alt yüklenicisi de ASELSAN. Projenin yürümeyeceği daha baştan belli. Nitekim İsrail, ASELSAN'ın yaptığı kamerayı kullanmamak için çeşitli bahaneler yürütünce proje durdu. Bu sefer kiralama yöntemine gidildi.

"İSRAİLLİLER HERONLARI UÇURMAMAK İÇİN BAHANELER UYDURDU"

İsrailliler kiralanmış olan Heronları uçurmamak için çeşitli bahaneler oluşturdu. PKK'lılar, Heronların uçuşlarına mani olunması için İsrailli hahamları devreye soktular." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...