HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Çavuşoğlu doğruladı: PKK 2 MİT mensubunu kaçırdı

Düzenleyen: /
Bakan Çavuşoğlu doğruladı: PKK 2 MİT mensubunu kaçırdı
Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu, MİT, PKK , Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 2 MİT mensubunun terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı yönündeki iddiaları doğruladı.

PKK'nın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde 2 MİT elemanını kaçırdığı iddiasına ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi. Çavuşoğlu, ağustos ayında ortaya gündeme gelen iddiayı doğrularken, teröristlerle bu konu hakkında bağlantı kurulmadığını söyledi.

Çavuşoğlu'nun Al Monitor'ün, "PKK'nın Irak'ın kuzeyinde iki üst düzey Türk istihbarat yetkilisini kaçırıp Kandil dağlarındaki üssüne götürdüğüne dair bilgiler geliyor. MİT Başkanı Hakan Fidan'ın görüşmeler yapmak için Erbil'e gidebileceği söyleniyor. Ankara bu sorunu nasıl çözmeyi planlıyor?" sorusuna yanıtı şöyle:

"BU YÜZDEN BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

"PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK'nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...