HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kılıçdaroğlu'ndan IKBY referandumu açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'ndan IKBY referandumu açıklaması
Kılıçdaroğlu, Referandum, Irak, Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Süratle Irak merkezi yönetimi ile Türkiye ve İran'ın bir araya gelerek soruna ortak çözüm üretmeleri gerekir. Eğer ortak çözüm üretilebilirse Türkiye bu konuda önemli mesafe alabilir " dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda,   Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin tartışmalı referandumuna ilişkin  soruları yanıtladı. Gündemlerindeki en önemli konunun söz konusu referandum olduğunu  belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:   "Bu konuda Türkiye milli bir duruş sergiledi, parlamento da bu duruşun  arkasında durdu. Önümüzdeki günlerde yapılması gereken iki önemli şey var.  Bunlardan birincisi, Türkiye'de hükümetin ortak ses çıkarması. Üzülerek ifade  edeyim farklı sesler çıkıyor. Bu Türkiye'nin itibarına zarar veriyor. İkinci  önemli atılması gereken adım, süratle Irak merkezi yönetimi ile Türkiye'nin ve  İran'ın bir araya gelmesi ve bu soruna ortak çözüm üretmeleri. Eğer ortak bir  çözüm üretilebilirse Türkiye bu konuda önemli mesafeler alabilir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...