'Dışişleri Bakanı olabilir'

Düzenleyen:
'Dışişleri Bakanı olabilir'

GÜNDEM Haberleri

Almanya’da yapılan seçimlerin ardından kurulması beklenen Jameika (CDU, FDP, Yeşiller) koalisyonunda Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir’in Dışişleri Bakanı olabileceği iddiası kulislerde konuşulan senaryolar arasında...

Çetiner Çetin ANKARA
Almanya’da yapılan seçimlerin ardından kurulması beklenen Jameika (CDU, FDP, Yeşiller) koalisyonunda Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir’in Dışişleri Bakanı olabileceği iddiası kulislerde konuşulan senaryolar arasında... Ankara’daki diplomasi ve siyasi çevreler, Özdemir’in bu göreve gelmesinin Türk-Alman ilişkilerinin bundan sonraki süreçte arzu edilmediği bir biçimde gergin geçeceğinin işareti olarak değerlendirilebileceğini dile getiriyor. AK Partili siyasi kaynaklar “Cem Özdemir, Türkiye’de Almanya’nın elçisi olarak değil, Türkiye’nin iç siyasetini izlemek isteyen biri olarak görülüyor. Bu göreve getirilmesi Ankara-Berlin ilişkilerinin normalleşmesine hizmet etmez” yorumu yapıyor. Birlik Partileri ve FDP (Hür Demokratik Parti) yetkililerinin gazetemize verdiği bilgiye göre, yapılan koalisyon görüşmelerinde dışişleri bakanlığı görevinin Yeşiller’e verilmesi hâlinde bu görev için favori ismin Özdemir olacağı belirtiliyor. 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasını geçen yıl Federal Meclis’e getiren ve tasarının geçmesinde aktif rol alan Özdemir, PKK yandaşı açıklamalarıyla tanınıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...