HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

Düzenleyen:
Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı
Şehit Asker, Yakın, Haber

GÜNDEM Haberleri

Isparta'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Odabaşı'nın cenazesi, memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Isparta'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri  Komutanlığına ait uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Binbaşı Ümit  Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazeleri, Eskişehir'deki törenin ardından, askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi.

Şehit Karamustafa'nın babası Sebahattin Karamustafa ve annesi Nezahat  Karamustafa ile şehit Odabaşı'nın babası Mehmet Şefik Odabaşı ve annesi İnci  Odabaşı ile şehit eş ve çocukları da askeri uçakla havalimanına geldi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omzunda  taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Bu sırada, şehit aileleri ve yakınları gözyaşı döktü.

Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

GARNİZON ŞEHİTLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin  Odabaşı, memleketi Ordu'da son yolculuğuna uğurlandı.  Şehit Odabaşı (34) için Altınordu ilçesi Ulu Cami'de cenaze töreni  düzenlendi. Anne İnci ile baba Mehmet Şefik Odabaşı, cenazenin camiye getirilişi  sırasında gözyaşı döktü.  İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının  ardından şehit Odabaşı için dua edildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda cenaze nakil  aracına konuldu. Bu sırada, anne Odabaşı, "Gencecik oğlum, tomurcuk oğlum, bizi bırakıp  da gittin." diyerek ağladı. Şehidin eşi Özlem Odabaşı da oğlu Rüzgar ile törende  yer aldı.

Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazesi, Eskipazar  mevkisindeki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı  Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar  Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit  Torun, milletvekilleri, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç,  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile kaymakamlar, ilçe belediye  başkanları, kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

BABASININ TABUTUNU ÖPTÜ

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde CN-235 CASA tipi askeri  uçağın düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir  Arlı, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Arlı'nın (39) Türk bayrağına sarılı tabutu, töreninin yapılacağı  Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Havva, eşi Berna, kızı  Duru, ağabeyi Gültekin Arlı ve yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda  Eskişehir Valiliği tarafından kendileri için ayrılan taziye çadırına geçti.

Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

Törene, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı  Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi  Ahmet Hamdi Nayir, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan,  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Genel Başkan  Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir  Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal  Ağaoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

Şehidin kızı Duru, İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan  namazın ardından top arabasına konulan babasının tabutunu öptü. Şehit Ömer Kadir Arlı'nın cenazesi, Vişnelik Hava Şehitliği'ne  defnedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...