HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK'dan kaçanlar örgütün zulmünü anlattı: Ya seni ya kız kardeşini alacağız

Düzenleyen: /
PKK'dan kaçanlar örgütün zulmünü anlattı: Ya seni ya kız kardeşini alacağız
YPG, Pyd, Suriye, Afrin, Haber

GÜNDEM Haberleri

Afrin'de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'den kaçan örgüt mensupları, hainlerin bölgeden kaçmak isteyen sivilleri infaz ettiğini, zorla silah altına aldığını ve askeri merkezlerinin hedef alınmaması için bunları sivil yerleşimlerin içinde yaptıklarını itiraf etti.

Afrin bölgesinin tamamına yakınının teröristlerden temizlenmesinin  ardından terör örgütü YPG/PKK'nın zorla silah altına aldığı bazı mensupları  örgütten kaçmaya başladı.

YPG/PKK'dan kaçarak Cinderes beldesinde Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO)  sığınan bazı mensupları, örgütün kızları zorla saflarına kattığını, Afrin’de  sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını ve keyfi vergi uygulamalarını AA’ya  anlattı.

Örgütten kaçarak ÖSO'ya sığınan Cinderesli Muhammed Habaş, kardeşinin  teröristlere katılmak istemeyerek Türkiye’ye kaçmasının arkasından örgütün  kendisini zorla saflarına kattığını söyledi.
 
Habaş, "Kardeşim YPG/PKK'nın saflarına katılmamak için Türkiye’ye  kaçtı. Onun yerine beni zorla almak istediler. Direndim ama cezaevine kapattılar.  Darbettiler. 'Kaçan kardeşinin yerine ya evdeki kız kardeşini alacağız ya da  seni' dediler. Bende son çare olarak örgüte katıldım." dedi.
 
"Sivilleri canlı kalkan olarak kullandılar, kaçmak isteyenleri infaz  ettiler"
 
Habaş, "Örgütün elebaşları Afrin kent merkezine çekildiğinde sivilleri  canlı kalkan olarak kullandılar. Merkezden çıkmak isteyen sivillerin yollarını  hendeklerle ve iş makinalarıyla kapattılar. Siviller buna isyan etti. Kaçmak  isteyenleri infaz ettiler. Afrin’den çıkmaya çalışan bir sivile ateş edildi ve  hayatını kaybeden kişiyi olduğu yere defnettiler." şeklinde konuştu.
 
Habaş ayrıca bir zeytinyağı fabrikası sahibinin, örgütün keyfi  uygulamalarından dolayı ağlayarak fabrikasını kapatmak zorunda kaldığını ifade  etti.
 
Zeytin Dalı Harekatı sonrasında silahı bırakıp evine gittiğini  söyleyen Habaş, kendisi gibi birçok örgüt mensubunun da örgütten ayrıldığını yada  ayrılmaya çalıştığını aktardı.
 
Terör örgütü saflarından kaçan diğer bir Cinderesli Muhammed Süleyman  da Afrin kent merkezinin kuşatılmasının ardından örgütün davranış ve  uygulamalarının daha arttığını vurguladı.
 
Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla örgütün davranışlarının "daha  adileştiğini" söyleyen Süleyman, "Afrin’den çıkma girişiminde bulunan iki sivili  gözümün önünde ateş açarak öldürdüler." dedi.
 
"Ya seni ya kız kardeşini alacağız"
 
Örgütün kız kardeşini almaması için kendini feda ettiğini belirten  Afrinli Mahmut İzzat da "'Ya seni ya kız kardeşini alacağız' dediler. Ben  katıldım. Ailemle görüşmek için bana izin vermezlerdi. Cep telefonumu bile  vermezlerdi. Bize ÖSO hakkında kara propaganda yaparlardı." diye konuştu.
 
İzzat, "PKK, insanları gasbederdi. Mal varlıklarına el koyardı. Bizi  sürekli cezaeviyle tehdit ederlerdi. Askeri karargahların uçaklar tarafından  hedef alınmaması için bunları sivil yerleşimlerin içinde yaparlardı." ifadelerini  kullandı.
 
YPG/PKK  ile Beşşar Esed rejimi iş birliği
 
Esad rejimine bağlı yüksek rütbeli askerlerin Afrin bölgesine  ziyaretlerde bulunduğunu da anlatan  İzzat, kendisini Tel Rıfat’a götürdüklerini,  burada Esed rejiminin rütbeli askerlerinin örgütün liderleri ile görüşme  yaptığını gördüğünü söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...