Karadeniz'de tutunamayan PKK'nın yeni planı!

Karadeniz'de tutunamayan PKK'nın yeni planı!

GÜNDEM Haberleri

Karadeniz’e sızma girişimi başarısız olan PKK, Ermenistan’dan sızmaya çalışıyor.

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, Karadeniz’e sızma girişimi başarısız olan PKK’nın yeni planının deşifre olduğunu ifade ederek “PKK kurulduğundan beri en önemli hedeflerinden birisi Amanos Dağlarının bazı bölgelerinde böyle küçük Kandiller tesis edip oradan bölgedeki eylemlerini gerçekleştirmek, kaçacak güvenli bölgeler oluşturmaktı. Fakat başarılı operasyonlar neticesinde PKK terör örgütünün Amanos’daki en büyük eylem grubu yok edildi” dedi.
Amanoslar’da güçsüz kalan PKK’nın Ermenistan üzerinden Türkiye’ye sızmaya çalıştığını kaydeden Eğilmez, “Ermenistan’daki kamplarda bulunan teröristler yasa dışı sol terör örgütlerinin yoğun olarak yapılandığı Ağrı, Bingöl, Tunceli ve Tokat üzerinden Karadeniz dağlarına sokmaya çalıştığı ortaya çıkarıldı” ifadelerini kullandı.
Ermenistan’ın PKK’yı yöneten durumuna geldiğini belirten Eğilmez, “Terör örgütünün siyasi kanadındaki kişilerin Ermeni kökenli oldukları biliniyor. İki örgütün de hedefi Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da devlet kurmak” şeklinde konuştu. Eğilmez, PKK’nın Gürcistan’da da yapılanmaya başladığına dikkat çekti.

PKK YÖNETİCİSİ YAKALANDI
Bu arada Terör örgütü PKK/KCK’nın Avusturya’daki derneklerinin yöneticilerinden H.Y. İzmir’den Avusturya’ya gitmek için geldiği Adnan Menderes Havalimanı’nda düzenlenen operasyonla yakalandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...