Suudlar cinayeti itirafa hazırlanıyor

Düzenleyen:
Suudlar cinayeti itirafa hazırlanıyor

GÜNDEM Haberleri

CNN: Suudlar, Kaşıkçı’nın sorgu sırasında birşeylerin yanlış gitmesi sonucu öldüğünü itirafa hazırlanıyor. El Cezire: Savcılar, cinayete dair somut delillere ulaştı.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda, 2 Ekim’den bu yana kayıp olan Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti ile ilgili belirsizlik sürüyor. Washington Post yazarı Kaşıkçı olayı ile ilgili kapsamlı soruşturma devam ederken, Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından oluşturulan çalışma grubu göreve başladı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saat 13.00 sularında bir araya gelen Türk ve Suud yetkililer, 2 saate yakın toplantı yaptı. Yaklaşık 15 kişiden oluşan Suud heyeti, toplantının ardından 10 ayrı araçla Emniyet’ten ayrılarak konsolosluk binasına gitti. Konsolosluğa ilk gelen Suud heyeti oldu. Ardından da akşam saatlerinde Türk ekibi binaya giriş yaptı. Türkiye’nin inceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve cumhuriyet savcısının bulunduğu,Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personelin de ekipte yer aldığı öğrenildi. Ekiplerin içeri girmesiyle binanın tüm oda ışıklarının yakıldığı görüldü.
TÜRKİYE ÖRTBAS ETTİRMEDİ
Aynı dakikalarda uluslararası basında Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne yönelik haberler geçmeye başladı. CNN televizyonu, “Suudlar, Kaşıkçı’nın sorgu sırasında birşeylerin yanlış gitmesi sonucu öldüğünü itirafa hazırlanıyor” bilgisini paylaştı. El Cezire ise Türk tarafından savcılara dayandırdığı haberinde, “Binada, yok edilmesine çalışılmasına rağmen, cinayete dair somut delillere ulaşıldı. Türkiye, cinayetin örtbas edilmesine izin vermedi” dedi. Bu arada, geçtiğimiz cuma günü Ankara’ya gelen Mekke Valisi Faysal ile önceki akşam telefon açan Kral Selman’ın, Kaşıkçı konusunda Erdoğan’a “Bizi kurtar” diye yalvardığı iddia edildi.
DETAYLI ‘TEMİZLİK’ YAPTIRDILAR
Bu arada kayıp Kaşıkçı olayının üzerindeki sis perdesi aralanmaya çalışılırken, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda ilginç bir olay yaşandı. Dışişleri Bakanlığının Başkonsolosluk’ta dün akşam saatlerinde inceleme yapılacağını açıklamasının hemen ardından bir temizlik ekibi binaya giriş yaptı. Çok miktarda malzeme ile birlikte gelen bu ekip, içeride detaylı temizlik yaptı.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...