Başsavcılığa sahte fotoğraf sunmuşlar

Başsavcılığa sahte  fotoğraf sunmuşlar

GÜNDEM Haberleri

Hain örgütün altın madenini işleten Akın İpek’in kayıtlara geçirilmeyen külçe altının cüruf (atık) olduğuna dair Başsavcılığa sunduğu fotoğraf sahte çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün firari finansörü Akın İpek’in halka açık Koza Altın AŞ’ye bağlı Mastra Altın Madeni’nde üretilen bazı altınların sisteme sokulmayarak kaçırdığına ilişkin hazırlanan iddianamede dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. İddianamede, İpek’in 2011-2015 yılları arasında diğer madenlerden de altın kaçırmasına ilişkin yıllara göre devlete eksik ödenen miktarlar yer aldı. Buna göre, 2011 yılında 401 bin 888, 2012 yılında 1 milyon 110 bin 886 TL, 2013’te 2 milyon 521 bin 170 TL, 2014’te 14 milyon 992 bin 183 TL ve 2015’te ise 622 bin 893 TL eksik ödedikleri kaydedildi. İddianamede, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gümüşhane’de bulunan Mastra Altın Madeni’ne yaptığı ziyaret sırasında canlı yayında yapılan hırsızlıkta 5 külçe dökülen altın kayıtlara 4 külçe olarak geçirildiği kaydedildi. İddianamede, kayıtlara geçirilmeyen külçe altının cüruf (atık) olduğuna dair Başsavcılığa sunulan fotoğrafın sahte çıktı belirtildi. Söz konusu fotoğrafın Mastra işletmesindeki başka dökümlerle ve başka bir konu hakkında da gönderildiği tespit edildi.  İddianamede, altın odasında formen olarak çalışan şüpheli Emre C. beyanın Mastra Altın Madenindeki altın oda sorumlusu olan ve FETÖ’den tutuklu bulunan Fazlı Atak’ın izni olmadan döküm yapılan odaya giremediklerini ve altın sevkiyatlarının yapıldığı sırada bütün sorumluluğun Atak’ta olduğunu söyledi.  Emre C. “Altın kayıt odasının anahtarı Fazlı Atak’taydı. İstediği zaman kontrolsüz bir şekilde girip çıkardı. Akın İpek ve Cafer Tekin İpek ile görüşmelerine de şahit oldum” dedi.

YANLIŞ ÇIKARIMMIŞ!
İddianamede, tutuklu bulunan Akın İpek’in kardeşi Cafer Tekin İpek ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Vergi müfettişleri uzmanı olmadıkları teknik ve metalürjik bir konuda rapor hazırlamışlar, yanlış teknik verilerden hareketle yanlış çıkarım ve sonuçlara ulaşmışlardır” dedi. Canlı yayındaki hırsızlığa ilişkin ise İpek, “Savcılık makamına ibraz edilmiş bulunan rapor, müfettişlerce videonun belli bölümlerinden alınmış ve yanıltmaya çok müsait içeriğe sahip olan bazı görüntülerden ve resimlerden ibarettir” iddiasında bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...