Bakan Çavuşoğlu açıkladı: James Jeffrey Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Çavuşoğlu açıkladı: James Jeffrey Türkiye'ye geliyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bugün Türkiye'ye gelecek'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi.

Çavuşoğlu, "Güvenli bölge için verilmiş bir takvim yok. Suriye'de kim ne yapmak istiyorsa, Türkiye ile yapmalı. Biz tek başımıza bu güvenli bölgeyi oluştururuz, ama işbirliğini de hiçbir zaman dışlamayız, buralar Suriye toprakları ve biz bu bütünlüğü tanıyoruz" dedi.

Ankara ve Washington arasında müzakerelerin devam ettiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "ABD ile genel çerçevede bir iki nokta hariç görüşlerimiz örtüşüyor; çekilmeyle, koordinasyonla, boşluğun teröristlerle doldurulmaması, verilen silahların toplanmasıyla ilgili" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı'nın verdiği bilgiye göre, ABD'nin Suriye ve DEAŞ'la mücadele özel temsilcilisi James Jeffrey bugün Türkiye'ye gelecek. Brett McGurk'ün istifası sonrasında halen ABD Suriye özel temsilciliği görevini yürüten James Jeffrey aynı zamanda DEAŞ'la mücadele özel temsilciğili görevini de üstlendi.

Jeffrey, Kalın ve Önal ile görüşecek

Jeffrey, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'la görüşecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız Trump ile görüşebilir, zaten sık sık görüşüyorlar. Üsler konusunda ABD'nin ne yapacağı henüz net değil" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Suriye'de gelinen durumu da aktardı:

"Münbiç'in içinde Ruslar da yok, rejim de yok. Bir tek ABD ve YPG'liler var. YPG, bu sibahların belli bir bölümünü başkalarına sattı, DEAŞ'a da, sahadaki başka gruplara da sattı, belki rejime de satmıştır.

Suriye'de siyasi çözüm konusunda, Esad'ın devam etmesi ve etmemesi dışında Rusya ile hiçbir görüş ayrılığımız yok.

Rejimle doğrudan bir temasımız yok.

20 mil bazen biraz daha derine gidebilir, bazen biraz daha yukarı çıkabilir, bu tamamen coğrafi konum ile alakalı.

İdlib'de radikal grupları kontrol etmek kolay değil. Rusya ile imzaladığımız muhtıra başarılı bir şekilde uygulanıyor diyebilirim. Radikal gruplar bundan rahatsız, bu grupları kışkırtan ülkeler de var, ama Rusya ve İran ile biz kararlıyız."

Cemal Kaşıkçı soruşturması

Çavuşoğlu, "BM raportörü Türkiye'ye gelecek, uluslararası komisyonun kurulmasının zamanı geldi" dedi.

Venezuela

Dışişleri Bakanı, "Bir ülkenin iç işlerine bu kadar karışılmasını doğru bulmuyoruz. ABD ve bazı Latin Amerika ülkeleri sürekli Venezuela'nın iç işlerine karışıyor. Seçimle gelmiş bir başkan var, Meclis başkanı kendini defakto olarak başkan ile ediyor, bu çok garip bir durum, kaosa neden olabilir" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...