KADEM: Hiçbir uluslararası vakıf bize fon desteği vermiyor

KADEM: Hiçbir uluslararası vakıf bize fon desteği vermiyor

GÜNDEM Haberleri

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da katılımıyla derneğin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, sosyal medyada yürütülen karalama kampanyası ve iddialara cevap verdi.

Dernek binasına fahiş kiralar ödendiği yönündeki iddiaya ilişkin Gümrükçüoğlu, binanın KADEM Vakfının mülkü olduğunu kaydetti. KADEM’in hiçbir uluslararası vakıftan fon almadığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu “KADEM’in kaynağını ‘Soros’ ifadesiyle bir arada zikretmek bir iftiradır” şeklinde konuştu. Gümrükçüoğlu, bir diğer konunun da toplumsal cinsiyet meselesi olduğuna dikkati çekerek “Toplumsal cinsiyet derken eş cinselliği ya da cinsiyetsizleştirmeyi kastettiğimiz iması akla ziyan bir iddiadır. KADEM için toplumsal cinsiyet, kadın ve erkeğe toplumların yüklediği farklı görev ve sorumlulukları ifade eder” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...