İBB Meclisi, İmamoğlu’na borçlanma yetkisi verdi

İBB Meclisi, İmamoğlu’na  borçlanma yetkisi verdi

GÜNDEM Haberleri

23 Haziran seçimlerinden sonra İBB Başkanlık koltuğuna oturan İmamoğlu, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Finansman Müdürlüğü aracılığıyla borçlanma talebinde bulundu.

Müdürlük tarafından hazırlanan teklifte, belediyenin nakit ihtiyacının karşılanması ve projelerin finansmanında kullanılmak üzere yurt içi bankalardan kaynak teminine gidilmesi gerektiği belirtilerek 1 milyar 525 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmesi istendi.
Teklifi değerlendiren Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı raporda, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Kasım 2018 tarihinde İBB Meclisince onaylanan 2019 Mali Yılı Bütçesinde toplam 3 milyar 200 milyon liralık iç ve dış borçlanma öngörülmüştür. Bu tutarın, İBB 2019 Yılı Finansman Ekonomik Sınıflandırması tablosunda 1 milyar 525 milyonlira iç borçlanma, 1 milyar 675 milyon lira dış borçlanma olarak tasnif edilmiştir” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...