Kurum: Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kurum: Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilajla mücadeleye ilişkin, "Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, BİLİM-2 Marmara Araştırma Gemisi'nde incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada,"(Müsilaj) Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirlilikle bu noktada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Aynı Haliç'te Sayın Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizi'mizde de boğazımızda da gereken tüm adımları atıyor olacağız." dedi.

"MARMARA'MIZI KORUYACAĞIZ"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müsilajla mücadele ile ilgili, "İnşallah hep birlikte bir afet yönetim planı çerçevesinde Marmara'mızı koruyacağız." açıklamasında bulundu.

Atılması gereken tüm adımları 3 yıl içerisinde atmak istediklerini belirten Kurum, "Hakikaten sadece Marmara'mızın bugününü değil, inşallah geleceğini kurtaracak projeleri hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

"91 FARKLI NOKTADAN NUMUNE ALINDI"
91 ayrı noktadan numuneler alındığını aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bilim-2 Araştırma Gemisi her türlü numuneyi alıp analiz edebilen, laboratuvarlarda deney sonuçlarını çıkarabilen beceride ve kabiliyette. Üniversitemizle birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz." dedi.

Kurum: Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz

CADDEBOSTAN'DA MÜSİLAJ TEMİZLİĞİ BAŞLADI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kocaeli'de ODTÜ araştırma gemisi Bilim-2'deki deniz salyasıyla mücadele çalışmalarını incelediği sırada birçok noktada da çalışmalar başlatıldı.

Caddebostan Sahili'ne gelen ekipler, deniz salyasının bir noktada birikmesi için denize bariyer çekti.

Ekipler daha sonra müsilajları depolama tanklarına doldurdu. Tanklara doldurulan deniz salyalarının daha sonra bertaraf edileceği öğrenildi.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nde görevli Mehmet Tamer Çobanoğlu yapılan temizlik ile ilgili, "Bugün itibarıyla Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj problemine yönelik temizlik çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Bu çalışmaları yaygınlaştırarak sürdüreceğiz." dedi.

Kurum: Marmara'mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz

MÜSİLAJ NEDİR?
Suda fitoplankton olarak adlandırılan mikro alglerin, aşırı çoğalması sonucu oluşan yapışkan salgıya müsilaj deniliyor. Deniz salyası olarak da adlandırılan müsilaj, suyun üzerinde veya dibinde beyaz veya sarı renkte çamur gibi bir yapı oluşturuyor. Müsilaj oluşumu, denizdeki kirlilik ve deniz suyu sıcaklığındaki artışa bağlanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...