O fabrika için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti

Düzenleyen:
O fabrika için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti

GÜNDEM Haberleri

Balıkesir Bandırma'da denize asit bıraktığı iddia edilen gübre tesisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı inceleme sonrası tesis ile ilgili yeni bir karar aldı.

Balıkesir Bandırma ve Erdek körfezlerini ikiye bölen Kapıdağ Yarımadası müsilajın iki yüzüne sahne oldu. Yarımadanın bir yüzünde denizin rengi kahverengi olurken diğer tarafı masmavi kaldı. Ancak bu kirliliğin sebebi, bölgedeki bir fabrikaya bağlandı.

O fabrika için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti

"DALGIÇIM. AMA DENİZE GİRMEYE KORKUYORUM"

 30 yıldan beri Erdek’in Aşağı Yapıcı Mahallesi’nde oturan Zehra Özcan, dalgıçlık ve balıkçılık ile uğraştığını vurgulayarak “BAGFAŞ Gübre Fabrikası, üretimden kaynaklı asitlerini denize salıyor. Bu da müsilaja sebep oluyor” iddiasına bulundu. Özcan “Buradaki denizin kirliliğinde fabrikanın aşırı etkisi var. Biz defalarca söyledik, defalarca mahkemeye verdik ancak engelleyemedik. Yüzlerce balığın öldüğünü gözlerimle gördüm. Eskiden lüfer ve palamut tutardım. Şimdi bir tana bile göremiyorum. Senelerdir dalgıçlık yapmama rağmen şu an denize girmeye korkuyorum” dedi.

O fabrika için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti

"ÇEVRE KANUNU'NA AYKIRI"

Öte yandan ortaya atılan bu iddia sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında, fabrikanın faaliyetlerinin durdurulduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bandırma’da gübre üretimi konusunda faaliyet gösteren bir sanayi tesisinde Bakanlığımız ekiplerimiz tarafından kapsamlı inceleme ve denetimler gerçekleştirildi. Bunun neticesinde tesiste Çevre Kanunu’nda belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmediği belirlendi. Tesisin, gerekli çevresel tedbirleri alıncaya kadar faaliyetleri durduruldu.



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...