HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesine yapılacak yardımları açıkladı

Düzenleyen: /
Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesine yapılacak yardımları açıkladı
Recep Tayyip Erdoğan, Yangın, Haber

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki incelemelerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, afet bölgesine ihtiyaçlar için 50 milyon lira gönderildiğini belirterek, "Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak" dedi.

Bugün Kahramanmaraş'ta bir dizi programa katılması öngörülen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki programlarını iptal ederek afet bölgesine gitti. Yangından etkilenen tüm alanların afet bölgesi olduğunu belirten Erdoğan, "Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak" dedi.

VERGİLER VE SGK PRİMLERİ ERTELENECEK

Afet bölgesine yapılacak yardımları açıklayan Erdoğan, "Vergiler ertelenecek, SGK primleri ertelenecek, esnaf kredi ödemeleri ve faizsiz esnaf kredisi verilecek. Bir ay içerisinde evlerin inşaasına başlanacak ve bir yıl içerisinde tamamlanacak. Devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla yangınların söndürülmesi için çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

"5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 16 MAHALLE ZARAR GÖRDÜ"

Manavgat'taki bilanço ile ilgili konuşan Erdoğani "5 kişinin hayatını kaybettiği Manavgat'ta ilk tespitlere göre 16 mahalle yangından zarar gördü. 320 büyükbaş, 3 bin küçükbaş, 4 bin kanatlı hayvan telef oldu. Elektrik sıkıntısı yaşanan 35 köyden, tedbiren kesintisi süren 12'si hariç diğerlerine de elektrik verilmiştir. Su kesintisi olan mahalle sayısı 25'ten 15'e düşürülmüştür. Çadırdan beslenmeye her türlü araç gereç afetzedelerin emrine sunulmuştur" dedi.

"YANAN ALANLAR BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAZ"

"Anayasamızın 169. maddesine göre, yanan alanlar başka amaçla da kullanılamaz ve tekrar ağaçlandırılır" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin orman varlığını artırmış bir yönetim olarak, yanan her yeri daha fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak en başta gelen görevimizdir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, yanan alanların yeniden ağaçlandırılmasına ilk yağmurla birlikte başlayacaklarını açıklayarak, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına müsaade etmeyecek, her türlü zararlarını karşılayacağız" dedi.

UÇAK KONUSUNDAKİ SIKINTI

Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebinin "THK'nın filosunu yenileyememiş olması" olarak açıklayan Erdoğan, "Yeni teknolojiye sahip amfibi uçaklar, gelişmiş helikopterlerimiz sayesinde yangınla mücadelede filomuzdaki zafiyeti ortadan kaldırmaya çalıştık. Son üç günde 4 bin personel, 6 uçak, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 9 İHA, 660 arazöz, 65 iş makinesi, 117 itfaiye aracı, 31 ambulans görev yapmıştır" dedi.

"ONLARI EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Yangınların çıkış sebebi ile ilgili konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandu: Öte yandan sabotaj şüphesi bizi de rahatsız ediyor. Bu konuyu da araştırıyoruz. Bu vatanı ateşe verecek kadar ülkemize milletimize ihanet içine girenler varsa onların yakasına yapışıp en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlamak boynumuzun borcudur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesine yapılacak yardımları açıkladı

HAVADAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Öğle saatlerinde Kısıklı'daki konutundan Atatürk Havalimanı'na gelen Erdoğan, orman yangınlarından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Antalya'ya gitmiş, Erdoğan, orman yangınlarından etkilenen bölgelerde helikopterden incelemelerde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Manavgat'tan sonra Marmaris'e hareket etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gün içinde sosyal medya hesaplarından paylaştığı bilgiyle Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'de orman yangınlarından etkilenen alanların "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...