Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı Fuzuli havalimanı hizmete açıldı: Azerbaycan'da tarihi gün

Düzenleyen:
Karabağ'ın dünyaya  açılan kapısı Fuzuli havalimanı hizmete açıldı: Azerbaycan'da tarihi gün

GÜNDEM Haberleri

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ilk havalimanı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Kurdelenin kesilmesinin ardından havalimanı hizmete açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Fuzuli Uluslararası Havalimanı'nın açılışına katılmak üzere Azerbaycan'a iniş yaptı. Erdoğan'ı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev resmi törenle karşıladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na iniş yapmasıyla bir ilk gerçekleşti. Öyle ki Ermenistan işgalinden kurtulan topraklarda bulunan havalimanına ilk gelen devlet başkanı Erdoğan oldu.

Karabağ'ın dünyaya  açılan kapısı Fuzuli havalimanı hizmete açıldı: Azerbaycan'da tarihi günAliyev ve Erdoğan açılış kurdelesini beraber kesti.

HAVALİMANI AÇILIŞI YAPILDI
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.Yeni havalimanının açılış kurdelesini kesen Erdoğan ve Aliyev, daha sonra havalimanı binasını gezip, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Azerbaycan'a geldi.

Karabağ'ın dünyaya  açılan kapısı Fuzuli havalimanı hizmete açıldı: Azerbaycan'da tarihi günİki lidere günün anısına, havalimanının sembolik anahtarları hediye olarak takdim edildi

ERDOĞAN':IN İKİNCİ DURAĞI TEMEL ATMA TÖRENİ OLDU

Havalimanındaki incelemenin ardından iki lider, Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa ve Ahmetbeyli-Horadiz-Mincivan-Ağbend kara yolu inşaatı temel atma törenine katıldı. Bölgedeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Erdoğan ve Aliyev, butona basarak kara yolu temeline ilk harcı döktü.

Karabağ'ın dünyaya  açılan kapısı Fuzuli havalimanı hizmete açıldı: Azerbaycan'da tarihi gün

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...