HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irak ve Suriye tezkeresi TBMM'den geçti

Düzenleyen: /
Irak ve Suriye tezkeresi TBMM'den geçti
Asker, Suriye, Haberler, Tezkere, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber Merkezi

TSK’nın Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. AK Parti, MHP ve İyi Parti milletvekillerinin “evet” oyu verdiği tezkereye, HDP ise “hayır” oyu kullandı. Tezkere konusunda nasıl bir tavır sergileyeceği merak edilen CHP de HPD’nin “Tezkereye hayır deyin” çağrısını dikkate alarak ret oyu verdi. CHP’nin 2023 seçimleri öncesi HDP’yi ittifakta tutabilmek için “hayır” oyu verdiği değerlendirmesi yapılırken parti yönetimi, ‘hayır’a gerekçe olarak tezkere süresini ve yabancı silahlı kuvvetler maddesini gösterdi. 

TÜRKİYE'Yİ YENİ MACERALARA SÜRÜKLEMEYİN

CHP’nin bu tavrının arkasında ise HDP’nin baskı ve şantajları olduğu değerlendiriliyor. Meclis’te dün CHP grup toplantısından bir saat önce düzenlenen grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “Buradan siyasal muhalefete seslenmek istiyorum. İktidarı Suriye tezkeresiyle Türkiye’yi yeni maceralara sürükleme gayretlerine destek olmayın” ifadelerini kullandı.

HDP Milletvekili İmam Taşçıer de “CHP tezkereye ‘evet' diyecekse hiçbir Kürt, ‘CHP, AKP’den daha iyidir’ diye oy vermemeli” diye konuştu. HDP’li Buldan ve Taşçıer’in çağrısının hemen sonrasında ise CHP’den tezkereye “Hayır oyu vereceğiz” açıklaması geldi.

HER TÜRLÜ TAVİZİ VERMEYE HAZIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin tezkereye "hayır" oyu vermesine ilişkin, "Seçime kadar CHP, HDP'yi kızdırmamak için her türlü tavizi vermeye hazır olduğunu göstermiş oldu" dedi.

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez de “Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP tamamen HDP'nin güdümüne girmiştir" ifadelerini kullandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise tezkereyi değerlendirdi: Mehmetçiğimiz, Tel Rifat'tan Münbiç, Sincar'a kadar harekâtlarını gerçekleştirecek ve oraları terörden temizleyecektir.

Irak ve Suriye tezkeresi TBMM'den geçti

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: KILIÇDAROĞLU BAHANE ÜRETİYOR

Irak ve Suriye tezkeresine “hayır” oyu veren CHP’nin kararını değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, birilerinin Türkiye’nin terörle mücadelesinden rahatsız olduğunu, bunu açıkça söyleyemeyenlerin ise terörle mücadele kararlılığının süresini tartışma konusu yaptıklarını ifade etti. Tezkerelere karşı çıkanların gerekçelerini dinlediklerini vurgulayan Çelik “Bu mantıksız gerekçelerle tezkerelere karşı çıkmaktan bahsetmek ve ‘hayır’ oyu vermek, millî güvenliğimizi zaafa uğratmaya bahane üretmektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan da “Dün sözde ‘evet’, özde ‘hayır’ diyen CHP, bugün sözde de özde de ‘hayır’ demek suretiyle Kandil’in, HDP’nin talimatıyla siyaset yapıyor” şeklinde konuştu.



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...