Bakan Soylu engel tanımadı! Yıkık köprüden geçip selzedelerle görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Soylu engel tanımadı! Yıkık köprüden geçip selzedelerle görüştü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük Yenice'deki selde ayakları zarar gören köprüden geçerek afetzede köylülerin yanına gitti. Bakan Soylu, burada vatandaşlar görüşüp zararlarının giderileceğinin sözünü verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin yaşandığı pazartesi gününden bu yana Bartın'da bulunuyor. Sık sık selzedelerin dertlerini dinleyen, çalışmaları yakından inceleyen Bakan Soylu, bügün bir başka afet bölgesi Karabük'ün Yenice ilçesine gitti. 

Bakan Soylu engel tanımadı! Yıkık köprüden geçip selzedelerle görüştü

Soylu, metrekareye 150 kilogram yağışın düştüğü ilçede son durum hakkında bilgi aldı Şeker Kanyonu'nda dolaşan İçişleri Bakanı Soylu, buradan da Tır köyüne geçti. Ana yol ile köyün bağlantısını sağlayan köprünün yıkılmış olmasına rağmen karşıya geçti. 

Bakan Soylu engel tanımadı! Yıkık köprüden geçip selzedelerle görüştü

Köylülerle görüşen Soylu, Karabük Valisi Fuat Gürel'e içme suyu probleminin bir an önce çözülmesi için talimat verdi. Evleri yıkılan vatandaşlara da en kısa sürede yeni konutların yapılacağını belirtti.

"YEDİ İLDE 700 EVİ SU BASTI"

Ardından açıklamalarda bulunan Soylu, şunları söyledi: Marmaris’teki yangından sonra sel felaketi yaşandı. Hemen buraya koştuk. Yaklaşık 700 civarında evi su bastı. Yukarıda dört ev yıkılmış. Yedi şehirde böyle bir tablo yok. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla görüştük. Planlamalarımızı yapıyoruz, derelerin ıslahı konusunda acil ve hızlı adımlar atacağız. Suyu dizginlememiz lazım, hızını yavaşlatarak kendi yatağında gitmeli. Devletin bunu yapabilme kabiliyeti vardır. 

"'NEREDE BU DEVLET?' DİYE SORDURTMUYORUZ"

Türkiye afet bölgesi. Geçmişte vatandaş ‘Nerede bu devlet?’ diye sorardı. Şimdi köy, şehir demeden her yerdeyiz. Bütün arkadaşlarımla çözüm üretiyoruz. Bu sözü söyletmemek için uğraşıyoruz. Vatandaşın devlete ihtiyacı olduğunda yanındayız. Allah mahcup etmesin. 

POLİS MEMURUNA HEDİYE VERDİ

Öte yandan, Bakan Süleyman Soylu, ziyaretleri sırasında Ali ve Gamze Altınok çiftine rastladı. Polis memuru olduğu öğrenilen Ali Altınok, sicil numarasıyla Soylu'ya tekmil verdi. Soylu da çifti tebrik ederek hediye takdim etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...