HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Çavuşoğlu, ortak mutabakat toplantısının tarihini açıkladı

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu, ortak mutabakat toplantısının tarihini açıkladı
Ak Parti, Nato, Mevlüt Çavuşoğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin, Finlandiya ve İsveç'in dahil olduğu ortak mutabakatın ilk toplantısı 26 Ağustos'ta Stockholm’de yapılacak.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "İsveç ve Finlandiya’dan henüz bu belgede ve daha açıklamalarıyla taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz, bu yönde atılan bir adım görmedik. İlk toplantı 26 Ağustos'ta planlanıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları şu şekilde;

Normalleşme süreci bizim ilkelerimizden vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor özellikle Filistin konusunda. İsrail ile karşılıklı adımlar atıyoruz. Tekrar büyükelçi atanması için adımlar atılacağını duyurmuştuk.

AB'YE ÜYELİK SÜRECİ

Sürecimizle ilili maalesef mesafe görmüyoruz. Çözümler için somut adımlar atabilen tek ülke Türkiye. Bizim yaptıklarımız ve yapıyor olduklarımızı AB ile yapsaydık, Avrupa Birliği küresel bir aktör olur, ayakta alkışlanırdı. Türkiye vazgeçilmez bir ülke. Fırsatları nasıl değerlendirebiliriz bunları görüşeceğiz. Avrupa'nın içinde savaş ve sorun var.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

İsveç ve Finlandiya’dan henüz bu belgede ve daha açıklamalarıyla taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz, bu yönde atılan bir adım görmedik. İlk toplantı 26 Ağustos'ta planlanıyor.

SURİYE'YE OLASI OPERASYON

Başka ülkelerle takvim oluşturmalıyız. 11 yıl oldu birçok insan ülkesini terk etti, hayatını kaybetti. Barış olmadan yeniden inşa konusunda kimse ardım etmek istemiyor. 

Şu anda böyle bir temas sözkonusu değil. Sonuçta uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer " sizi Rejimle görüştürelim" dediler. Bir ara istihbaratlar arasında bir görüşme olmuştu. Şimdi tekrar başladı. Bu görüşmelerde önemli konular ele alınıyor. Belgrad'da diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla kısa bir sohbetim oldu. Teröristlerin temizlenmesi lazım. Muhalif olan Suriyelilerle Rejim arasında bir barışın gerekli olduğunu ve Türkiye olarak destek vereceğimizi her zaman söylüyoruz. * Bölücü terör örgütlerine karşı verilecek mücadeleyi de biz destekleriz. Suriye topraklarında gözümüz yok. Ama Suriye'de birlik beraberlik olmazsa Suriye bölünebilir. Bunu engelleyebilmek için Suriye'de güçlü bir yönetim lazım. Onun dışında herhangi bir temas olmadı.

YUNANİSTAN İLE İKİLİ İLİŞKİLER

Yunanistan'ın Türkiye aleyhine başlattığı bir kampanyaların ardından. Ori konferansında bizim ayak üstü selamlaşmamız oldu. Madrid'de ben Dendias'ı ayak üstü gördüm. Onun dışında bir görüşme olmadı. Toplantıya ev sahipliği yapma sırası bizde ama Yunan tarafı kaç yıl oldu gelmiyor. İstişari görüşmeler var. Burada tüm sorunların kapsamlı çözülmesi konusunda Türkiye irade koyuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...