Ankara Barosu'nun yeni Başkanı Mustafa Köroğlu oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ankara Barosu'nun yeni Başkanı Mustafa Köroğlu oldu

GÜNDEM Haberleri

Ankara Barosu'nun 67. Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan seçimlerle tamamlandı. Baro Başkanlığına 'Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı Mustafa Köroğlu getirildi.

Ankara Barosunun 67. Olağan Genel Kurulu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel kuruldaki başkanlık seçiminde Avukat Hakları Grubu'ndan Hakan Gönenç, Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan Mustafa Köroğlu, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Linda Sevinç Hocaoğulları yarıştı. 7 bin 416 oy alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Mustafa Köroğlu, Ankara Barosu Başkanlığına seçildi.

YENİ BAŞKAN MUSTAFA KÖROĞLU KİMDİR?

Mustafa Köroğlu, 18 Kasım 1978 tarihinde Ordu’da doğdu. Ordu Atatürk İlkokulu’nu 1988 yılında, Ordu Anadolu Lisesi’ni 1996 yılında bitirdi. 1997 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldu. 2001 yılında Ankara Barosu’nda Avukatlık Stajına başladı. Avukatlık stajını Av. Semih Güner’in yanında tamamladıktan sonra 2002 yılında Ankara Barosuna kaydoldu. Avukatlık Stajı dahil olmak üzere 14 yıl süre ile Av. Semih Güner ile beraber çalıştı. Bu süreç içerisinde özellikle Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, İş Hukuku ve İdare Hukukuna ilişkin hukuki uyuşmazlık, dava ve icra takiplerinin görülmesinde, sözleşmelerin hazırlanmasında, danışmanlık ve avukatlık faaliyetlerinin yerine getirilmesinde görev yaptı. Enerji sektöründen müvekkillere danışmanlık ve dava takibi hizmetleri sağladı. Şekerbank T.A.Ş. Personeli Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı, Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı, Milli İstihbarat Teşkilatı Personeli Sosyal Güvenlik ve Dayanışma Vakfı’na Hukuk Müşaviri/ Avukat olarak hizmet sundu. 2002 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü mesleki faaliyetini, Temmuz 2016 tarihinden itibaren kurmuş olduğu “Köroğlu Avukatlık Bürosu”nda devam ettiriyor. Köroğlu mesleki konularda bir birçok panel ve organizasyonda konuşmacı olarak yer alırken, birçok baroda da eğitim faaliyetlerine katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...