Antalya Kumluca'da sel: Dereler taştı, evleri su bastı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Antalya'da dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yağış, Kumluca'da sele dönüştü. Yaylalardan inen yağmur suları mahallelerde ve ilçe merkezinde sele neden olurken evleri su bastı, dereler taştı. İlçede tüm okullar bir gün süreyle tatil edilirken, vatandaşlara 'evlerinizden çıkmayın' uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin günler öncesinden uyarıda bulunduğu bölgelerde sağanak yağışlar etkisini artırıyor. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yer alan kentlerde başlayan yağmur şiddetini akşam saatlerinde artırdı. Antalya'nın Kumluca ilçesinde sağanak sonrası dereler taştı, kent merkezine ulaşan sel ise su baskınlarına yol açtı.

BELEDİYE HOPARLÖRÜNDEN 'EVLERDE KALIN' ÇAĞRISI

İlçe merkezinde sel nedeniyle bazı araçlar sürüklendi, araçlarda mahsur kalanlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlara evlerinden çıkmamaları, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu.

Antalya Kumluca'da sel: Dereler taştı, evleri su bastı
Kumluca ve Finike'de şu ana kadar kayıp ya da can kaybı ihbarı bulunmuyor

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, birçok ev ve işyerinde hasar oluştuğunu belirterek "Su baskınlarının yaşanmaya başlamasıyla birlikte gerek belediyemiz gerek kolluk kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri alarak afeti en az hasarla atlatmak için canla başla çalışıyorlar. Yaptığımız değerlendirmede ilçemizde tüm okullarımızı bir gün süreyle tatil etme kararı aldık. Bizler sahadayız, ekipler gelen ihbarları değerlendiriyorlar. İnşallah en az zararla bu afeti atlatırız" ifadelerini kullandı.

Bu arada, İlçede etkisini sürdüren sağanak nedeniyle zaman zaman kısmi elektrik kesintileri de yaşanıyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkezdeki bütün köprülerin yıkılmasından dolayı yağmur suları taşkınlara sebep olmuştur, zemin katlar ve arabalara zarar vermektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Evlerde mahsur kalan ihbarları için bölgeye AFAD'dan destek istenildiği, belediye personelinin de yine mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştığı belirtildi. Ayrıca selden etkilenen Kumluca ve Finike'de şu ana kadar kayıp ya da can kaybı bildirilmedi.

Antalya Kumluca'da sel: Dereler taştı, evleri su bastı

YOLLAR HAFRİYATLARLA DOLDU

Özellikle Sarıcasu bölgesinin selden etkilendiği, yolların yamaçlardan inen hafriyatlarla dolduğu belirtilirken, örtü altı üretim merkezi olan ilçede seraların da büyük zarar gördüğü bilgisi geliyor.

3 NOKTADA YOL TRAFİĞE KAPANDI

Öte yandan, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Gavur Deresi'nin taşması nedeniyle oluşan sel sonucu, 3 noktada yol trafiğe kapandı. Kumluca ilçesinin Kemer ilçesi istikameti çıkışı ile Kumluca-Finike kara yolu ve Altınyaka Mahallesi kesişiminde ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede, ekiplerin çalışmaları sürüyor. (AA-İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...