Başak Cengiz'i vahşice katletmişti... Cezai ehliyeti tam çıkan Boz'a müebbet hapis

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başak Cengiz'i vahşice katletmişti... Cezai ehliyeti tam çıkan Boz'a müebbet hapis

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un cezai ehliyeti tam çıkmıştı. Üçüncü duruşmada gelen raporun ardından kararını açıklayan mahkeme Boz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ataşehir'de geçtiğimiz yıl akşam saatlerinde bir sitenin önünde yürürken Can Göktuğ Boz'un kılıçlı saldırısına uğrayan mimar Başak Cengiz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Türkiye'nin günlerce konuştuğu akılalmaz vahşette Boz'un psikolojik sorunları olduğu iddia edilmişti.

Cinayete ilişkin Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık Can Göktuğ Boz cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Başak Cengiz'in anne ve babası, yakınları ve nişanlısı ile tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

CEZAİ EHLİYETİ TAM ÇIKTI

Mahkeme başkanı, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına ilişkin istenen nihai raporun Adli Tıp Kurumu’ndan geldiğini tutanağa geçirdi. Raporda, suçun işleniş tarzı, suç işleme ve suça karşı kendini savunma mantığı, suç öncesi, esnası ve sonrası tutum ile davranışları gibi hususların değerlendirilmesi sonucu sanıkta herhangi bir akıl hastalığı veya zeka geriliğinin saptanmadığı, akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.

Gelen rapora ilişkin konuşan sanık Can Göktuğ Boz, “Bir özel hastane doktoru benim beyin hücresindeki zararımdan dolayı ölebileceğimi söylemişti. Türkiye'de beyin hücrelerinde en çok zararı olan kişi olabilirim” dedi.

"BU NASIL BİR HASTALIKTIR Kİ HİÇBİR ŞEYİ UNUTMUYOR"

Anne Beyhan Cengiz, sanığın olayı planlayarak 1 metre uzunluğundaki kılıçla gerçekleştirdiğini, sorulan sorulara da anlayarak cevap verdiğini belirterek, "Bu nasıl bir hastalıktır ki hiçbir şeyi unutmuyor. Sunulan uzman raporlarını kabul etmiyorum. Verilecek kararın örnek olmasını istiyorum." dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanık Can Göktuğ Boz’u “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Sanık ayrıca, “silahla tehdit” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet” suçlarından 5 yıl hapisle cezalandırıldı.

NE OLMUŞTU?

Barbaros Mahallesi'nde 9 Kasım 2021'de bir sitenin önünde yürüyen Başak Cengiz (28), bu sitede oturan Can Göktuğ Boz'un kılıçlı saldırısına uğramıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde yaralanan Cengiz, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Can Göktuğ Boz'un "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan da 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Savcılık da esas hakkındaki mütalaasında iddianame doğrultusunda ceza verilmesini talep etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...