Anayasa Mahkemesi'nden karar: Canan Karatay’a verilen para cezası hak ihlali sayıldı

- Güncelleme:
Anayasa Mahkemesi'nden karar: Canan Karatay’a verilen para cezası hak ihlali sayıldı

Gündem Haberleri

İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu, televizyon programlarındaki açıklamaları üzerine Prof. Dr. Canan Karatay hakkında disiplin soruşturması başlatmış ve Karatay’a para cezası vermişti.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Karatay, ceza kararının iptali istemiyle açtığı davanın Ankara 13. İdare Mahkemesince, yaptığı istinaf başvurusunun da bölge idare mahkemesince reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine hak ihlali iddiasıyla bireysel başvuru yaptı. Para cezasını, ifade özgürlüğünün ihlali sayan Yüksek Mahkeme, yerel mahkemeden ihlalin sonuçlarının kaldırılmasını istedi ve Karatay’a 18 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Kararda “Başvurucu bir kardiyoloji ve iç hastalıkları uzmanıdır. Bir bilim insanının yerine geçip kullanacağı ifade şeklinin ne olacağını belirlemek yargı mercilerinin görevi değildir” ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...