Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Nehammer’i kabul etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Nehammer’i kabul etti

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’i kabul etti. Resmi törenle karşılanan Nehammer, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Nehammer'i kabul etti. Nehammer'in bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Erdoğan ve Nehammer'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Avusturya Başbakanı Nehammer, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "merhaba asker" diyerek Türkçe selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Nehammer’i kabul etti

AVUSTURYA BAŞBAKANI RESMİ TÖRENLER KARŞILANDI

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Nehammer, merdivenlerde Türkiye ve Avusturya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi. Türkiye ve Avusturya bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Avusturya Başbakanı Nehammer, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçti.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE KABUL ETTİ

Törende, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya Başbakanı Nehammer’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Avusturya Başbakanı Karl Nehammer'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir görüşme gerçekleştirdi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...