Orta Doğu'nun barış anahtarı Türkiye'de: Erdoğan'ın sözleri dünyaya umut oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Orta Doğu'nun barış anahtarı Türkiye'de: Erdoğan'ın sözleri dünyaya umut oldu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Filistin-İsrail savaşı 4. gününde, dünyanın gözü kan gölüne dönen Orta Doğu'ya çevrilmiş durumda. Çözüm için ise gözler; Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk yapan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde. Erdoğan'ın savaşa ilişkin açıklamalarında tarafları itidale çağırması ve arabuluculuk mesajı dünya basınında geniş yer buldu. Erdoğan'ın çağrısını manşetlerine taşıyan gazeteler Türkiye'nin barış için devreye girdiğini okuyucularına aktardı.

7 Ekim'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'in güneyine başlattığı Aksa Tufanı operasyonu dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Saldırısı sonrası Gazze'yi abluka altına alan İsrail ordusu, bölgeyi bombardımana tuttu. Netanyahu'nun savaş hali ilanını onaylaması ve "Vereceğimiz cevap Orta Doğu'yu değiştirecek" sözleri savaşın vehametini bir kez daha ortaya koydu.

Dünya yeni bir savaşla çalkalanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabulucuk sözleri uluslararası medyada büyük yankı uyandırdı.

Orta Doğu'nun barış anahtarı Türkiye'de: Erdoğan'ın sözleri dünyaya umut oldu

ABD'nin köklü basın kuruluşlarından Wall Street Journal, "Erdoğan, Türkiye'nin potansiyel mahkum değişimi konusunda müzakerelere yardım etmeye istekli olduğunu söyledi" manşetiyle okuyucularının karşına çıktı.

Gazete yer alan haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin İsrail ve Gazze'deki çatışmalarda arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu, buna İsrail hükümetinin talebi halinde potansiyel bir mahkum değişimi müzakeresinin de dahil olduğunu söyledi' ifadelerine yer verildi.

ALMAN TAGESSCHAU: TÜRKİYE ARABULUCULUK YAPMAK İSTİYOR

Alman yayın organı konuya ilişkin haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göre Türkiye, İsrail'deki savaşta arabuluculuk rolü oynamaya hazır. İsrail'e Filistin bölgelerini bombalamayı bırakması ve Filistinlileri de sivil İsrail yerleşimlerine yönelik saldırıları durdurması yönünde çağrıda bulunuyor.

Orta Doğu'nun barış anahtarı Türkiye'de: Erdoğan'ın sözleri dünyaya umut oldu

Türkiye'nin Gazze Şeridi'ne insani yardım hazırladığını ifade ediyor. Bağımsız egemen bir Filistin devleti olmadan bölgede barış olmayacaktır."

Komşu basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını okuycularıyla paylaştı.

Yunan Kathimerini gazetesi, "Erdoğan İsrail ve Hamas'ı 'dengelemeye' çalışıyor" manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı.

Orta Doğu'nun barış anahtarı Türkiye'de: Erdoğan'ın sözleri dünyaya umut oldu

CNN Yunanistan ise Erdoğan'ın "İsrail'den Filistin topraklarına yönelik bombardımanına son vermesini, Filistinlilerden de İsrail yerleşimlerini taciz etmeyi bırakmasını istiyoruz" sözünü öne çıkardı. 

Times of Israel "Erdoğan, Herzog'u Gazze'ye toplu ceza verilmesi konusunda uyardı" dedi.

Asya medyası da Erdoğan'ın sözlerini manşetlerine taşıdı.

Japonya merkezli NHK "Erdoğan, Türkiye'nin Hamas-İsrail çatışmasında arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...