İsrail Gazze'ye yaşam hakkı tanımıyor! Elektrik ve su kesildi, denizden füzeler ateşlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail Gazze'ye yaşam hakkı tanımıyor! Elektrik ve su kesildi, denizden füzeler ateşlendi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Tel Aviv yönetimi, 2 milyon insanın yaşadığı açık hava hapishanesi olarak tanımlanan bölgeye su ve elektrik akışını durdurdu. İsrail Donanması da Gazze'yi denizden vurmaya başladı. Dünyada katliam endişesi dile getiriliyor...

Hamas, İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ operasyonu gerçekleştirdi. İsrail’de son yıllarda gerçekleştirilen en büyük saldırı olarak kayıtlara geçen olaylar sonrasında 700’den fazla İsrail vatandaşının öldüğü bildirildi.

Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları tarafından işgalci İsrail kontrolündeki çok sayıda noktada eş zamanlı bir şekilde düzenlenen saldırılar sonrasında, İsrail ordusu savaş durumuna geçti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Hamas'ın yaşayacağı zor ve feci olacak, harekata girdik ve yeni başlıyoruz. Sizlerden kararlı olmanızı istiyorum çünkü Ortadoğu'yu değiştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu’nun açıklaması sonrasında İsrail ordusu, 2 milyondan fazla Filistinli’nin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları gerçekleştirilmeye başlandı. Sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılar sonucunda şu ana kadar 704 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail Gazze'ye yaşam hakkı tanımıyor! Elektrik ve su kesildi, denizden füzeler ateşlendi

İŞGALCİLER GAZZE’NİN ELEKTRİK VE SUYUNU KESTİ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanlar yetinmedi. İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, ‘açık hapishane’ olarak ifade edilen Gazze’nin elektrik ve suyunu da kestiklerini açıkladı. Gazze’de bulunan jeneratörler gibi enerji araçlarını da hedef alan İsrail’in saldırıları sonucunda 2 milyon insanın büyük bölümü karanlığa gömüldü.  

Katz, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İsrail'den Gazze'ye su akışının derhal kesilmesini emrettim. Elektrik ve yakıt dün kesildi. Daha önce olanlar, artık olmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL, DENİZDEN DE SALDIRMAYA BAŞLADI

Anadolu Ajansı’nın haberine görei Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri İsrail Donanması tarafından denizden atılan roketlerin hedefi oldu.

Can kaybı, yaralılar ya da maddi hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

HAMAS: DİYALOĞA AÇIĞIZ

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, Üst düzey Hamas yetkilisi Musa Ebu Marzouk, Hamas’ın hedeflerine ulaştığı" için “siyasi diyaloğa açık” olduğunu açıkladı. Marzouk basına yaptığı açıklamada, Hamas’ın muhtemel bir ateşkesi tartışmaya istekli olup olmadığı sorusuna, Hamas'ın "bu tür bir şeye" ve "tüm siyasi diyaloglara" açık olduğu cevabını verdi.

Marzouk ayrıca, Hamas'ın aralarında Rusya ve Çin vatandaşlarının da bulunduğu İsrail'den "onlarca" çifte vatandaşını esir aldığını ifade etti.

İsrail Gazze'ye yaşam hakkı tanımıyor! Elektrik ve su kesildi, denizden füzeler ateşlendi

BM GENEL SEKRETERİ: ÇATIŞMALAR (İSRAİL’İN) 56 YILLIK İŞGALİN ÜRÜNÜ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, devam eden İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarını kınayan Guterres, "Filistin halkının meşru şikayetlerini anlıyorum. Ancak hiçbir şey bu terör eylemlerini, sivillerin öldürülmesini, sakatlanmasını ve kaçırılmasını haklı gösteremez” dedi.

Saldırıların derhal durdurulması ve tüm rehinelerin serbest bırakılması çağrısını yineleyen Guterres, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu Filistin tarafındaki can kayıplarında da derin endişe duyduğunu ifade ederek, “İsrail'in meşru güvenlik kaygılarını kabul etsem de, İsrail'e askeri operasyonların uluslararası insancıl hukuka tam olarak uygun şekilde yürütülmesi gerektiğini de hatırlatıyorum" dedi.

“GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM KATLANARAK KÖTÜLEŞECEK”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik tam abluka kararına değinen Guterres, "İsrail'in Gazze Şeridi'ni tamamen kuşatma altına alacağı ve hiçbir şeyin içeriye girmesine izin vermeyeceği yönündeki bugün yapılan açıklama beni derinden üzdü. Bu düşmanlıklardan önce Gazze'deki insani durum son derece vahimdi, şimdi katlanarak kötüleşecek” ifadelerini kullanarak, İsrail'e insani yardımların Gazze Şeridi’ne girmesine izin vermesi çağrısında bulundu.

Bölgedeki liderlerle temas halinde olduklarını söyleyen Guterres, “En kötü zamanlarda bile kalıcı barış umutlarını yok edecek geri dönüşü olmayan eylemlerden kaçınmak hayati önem taşıyor" dedi.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmanın durup dururken çıkmadığını aktaran Guterres, “Gerçek şu ki, bu, 56 yıllık bir işgalin ve görünürde siyasi bir sonu olmayan, uzun süredir devam eden bir çatışmanın ürünüdür” dedi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

İsrail-Filistin arasındaki iki devletli çözüm çağrısında bulunan Guterres, "İsrail, meşru güvenlik ihtiyaçlarının hayata geçtiğini görmeli, Filistinliler de kendi devletlerinin kurulmasına yönelik net bir perspektifin gerçekleştiğini görmeli" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...