Ateş bölgeye sıçrarsa, 100 bin kişi ölebilir

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ateş bölgeye sıçrarsa, 100 bin kişi ölebilir

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Filistin Diyalog Grubu Başkanı Sadık Abu Amir, İsrail’in Gazze’de yönetimi ele geçirip en az 500 bin kişiyi Mısır-Sina bölgesine sürme planı yaptığını öne sürdü. 100 bin Filistinli sivilin öldürülmesinin planlandığını söyleyen Amir, ateşin bölgeye yakacağı uyarısında bulundu

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - İsrail yönetimi Gazze’ye hava ve kara bombardımanlarını olağanüstü artırdı. Elektrikler kesildi. Gıda ürünleri ve yakıt girişleri yasaklandı. Kara harekâtının startını veren İsrail; Gazze Şeridi’ne 120 bin askerle müdahale hazırlığı yapıyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Filistin Diyalog Grubu Başkanı Sadık Abu Amir, İsrail’in 100 bin Filistinli sivili öldürme ve Gazze’de yönetimi ele geçirip en az 500 bin kişiyi Mısır-Sina bölgesine sürme planı yaptığını öne sürdü.

Ateş bölgeye sıçrarsa, 100 bin kişi ölebilir

TARİHİN KIRILMA NOKTASI

Hamas saldırısının nefsi müdafaa olduğunu söyleyen Sadık Ebu Amir “Biz, 17 yıldır benzeri az görülmüş bir kuşatma kalkanı altında kıvranan bir halkız. Yıllardır nefes alamıyoruz. Bu kalkanı kırmak için yapılan sızma ve baskınlar İsrail’in yenilmez güç imajını yerle bir etti. Geldiğimiz aşama tarihin kırılma noktalarından biri. Ancak farklı odaklar toprakları gasbedilmiş milyonların haklı çırpınış ve canhıraş mücadelesini kullanmak isteyebilir. Şu an İran bu durumu lehine çevirmek istiyor. Filistin’in tek hamisi İran görüntüsü en büyük zararı Filistin direnişine verir. İran’ın Irak, Yemen, Suriye ve Karabağ’daki tutumu belli. Mescid-i Aksa ümmetin ortak kutsalıdır. Bu nedenle de bütün dünya Müslümanları işgale karşı dik durmak zorunda. Arap dünyası ve özellikle Türkiye’nin bu noktada etkin rol üstlenmesini bekliyoruz” dedi.

BÜYÜK SALDIRI KAPIDA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun aylar öncesinde Gazze’siz haritalar paylaştığını hatırlatan Filistin Diyalog Grubu Başkanı Sadık Ebu Amir şöyle devam etti: Müslümanlar Hamas’ın tuzağa çekildiği vehminden mutlak manada kurtulmalı. İsrail yıllardır zaten Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Gazze’yi yutma hesapları yapıyor. Bununla ilgili adımlar atıyor. Bu son olayları bahane ederek Gazze’de önce katliam yapacak sonra sürgünlerle yönetimi ele alacaklar. Hava bombardımanı ve meskûn mahal harekâtıyla 100 bin Müslüman Filistinli sivili öldürmeyi planlıyorlar. İnsanlık tarihinin en büyük saldırısı başladı. Proje dâhilinde 500 bin Filistinliyi de Sina’ya sürmeyi hedefliyorlar. İsrail’in elinde sivil kayıpları önleyebilecek teknoloji var. Ama onlar sivil, asker ayırt etmeksizin bombalıyorlar. Kara müdahalesi daha kanlı geçecek.

BÖLGESEL SAVAŞ KAÇINILMAZ

İsrail’in de bu süreçte ağır bedeller ödeyeceğini savunan Ebu Amir “İki milyondan fazla sivil şu an Gazze’de korumasız durumda. Gazze kısa sürede düşmez. Sonuç ne olursa olsun İsrail çok kayıp verecek. Lübnan ve Suriye başta olmak üzere çatışmalar farklı ülkeleri de kapsayacak. Hatta savaşın merkezi Suriye’ye dahi taşınabilir. Her ne kadar farklı açıklamalar gelse de Hizbullah bu sürecin dışında kalamaz. Sina yollarına düşen yüzbinlerce insan Mısır’ı da denkleme sokar. Ürdün zaten direkt etkilenen bir ülke. Katliamlar ve direnişin kararlılığına paralel farklı ülkelerden askerî desteklerin gelmesi kaçınılmaz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...