İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor: Ölü sayısı 704'e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı ve Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı ve Haber Merkezi

İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'yı vurmaya devam ediyor. Son açıklamaya göre saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704'e yükseldi. 4 bin civarında yaralı olduğu bildirildi.

İsrail’in güneyinde abluka altında bulunan Gazze Şeridi çevresinde olağanüstü durum devam ediyor. İsrail ordusuna ait onlarca tank, zırhlı araç ve askerî birlikler bölgede konuşlandı ve bölgedeki hareketlilik sürüyor.

Savaşın faturası yine masum kadın ve çocuklara çıktı. Hamas’ın saldırısının ardından İsrail ordusu, Gazze’nin güney ve kuzeyini onlarca uçakla bombaladı. 800 noktaya 1.000 ton bomba attı. İsrail’in vurduğu altı cami yerli bir oldu. İsrail ordusu sağlık kuruluşlarını da hedef alınca, yaralılara müdahale imkânsız hâle geldi. Enkaz altında çıkarılmayı bekleyen onlarca ceset bulunurken, Hamas’ın yaptığı saldırılarda 2 bin 315 kişi yaralanırken hayatını kaybedenlerin sayısı 1.100’e ulaştı. Gazze ve Batı Şeria'nın bombalanması sonucu ise 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yaralıların sayısının ise yaklaşık 4 bin olduğu kaydedildi.

İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor: Ölü sayısı 704'e yükseldi

İşgal altındaki Batı Şeria’nın birçok şehrinde ise İsrail ordusu ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. Açılan ateş sonucu altı Filistinli (Eriha kentinde bir, Kudüs’ün kuzeyinde üç, el-Halil ve Nablus şehirlerinde birer kişi) hayatını kaybetti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, Hamas saldırısında dokuz ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini teyit ettiklerini bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mathew Miller “Durumu yakından takip etmeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

İsrail Gazze'yi vurmaya devam ediyor: Ölü sayısı 704'e yükseldi

AMBULANSLAR HEDEF ALINDI

İsrail saldırılarında, kasıtlı olarak ambulansların hedef alındı. Hava saldırıları sebebiyle Gazze'deki Beyt Hanun Hastanesi'nin hizmet dışı kaldığı aktarıldı. Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Batı Şeria'ya bağlı el-Halil kentinin kuzeyindeki Arrub mülteci kampında Muhammed Macid İbrahim Hammad (20) adlı bir gencin İsrail kurşunuyla yaralandığı ve hastanede hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bakanlık bu son ölüm haberiyle 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da ölen Filistinlilerin sayısının 18'e yükseldiğini aktarmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı ve Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda10 Ekim 2023 06:54

hamastan daha iyisi beklenmez iki kibrit çöpü atıyor ,bedelini masum halk ödüyor

Sonraki Haber Yükleniyor...