Devlet Kilis'te sözünü tuttu: Deprem konutlarında sona yaklaşıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Devlet Kilis'te sözünü tuttu: Deprem konutlarında sona yaklaşıldı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

6 Şubat'taki iki şiddetli depremde yara alan illerden Kilis'te deprem konutlarında sona gelindi. İnşaatlarda yüzde 90 oranına yaklaşılırken teslim tarihi için net tarih verildi.

Geçtiğimiz yıl takvimler 6 Şubat'ı gösterdiğinde Türkiye, çok acı bir güne uyandı. Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki şiddetli deprem meydana geldi.

Asrın felaketi olarak nitelendiren depremde 50 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti.

Bir yılına yaklaşan depremin yaraları sarılmaya devam ederken bölgede kalıcı konutlar için adeta bir seferberlik ilan edilmiş durumda.

KİLİS'TE DEPREM KONUTLARI BİTMEK ÜZERE

Depremden etkilenen Kilis'te yapımı devam eden 2 bine yakın deprem konutunda yüzde 90 tamamlanma oranına ulaşıldı. 

NET TARİH VERİLDİ

Kent sınırları içerisinde 19 adet köy evinin çalışmalarında sona geldiğini belirten Deprem Konutları İnşaat Mühendisi Utku Ünal, “Kilis'in Musabeyli ilçesine bağlı Delifakı Karadut kırsal mahallesindeyiz. Burada 19 adet köy evi yapıyoruz. Mart ayında inşallah köy evlerimizi bitirerek teslim edeceğiz. Depremzedelerimiz güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşayacaklar. Bunun için gereken neyse hızlı bir şekilde tamamlayarak mart ayında teslim edeceğiz.” dedi.

Devlet Kilis'te sözünü tuttu: Deprem konutlarında sona yaklaşıldı

"DEPREME DAYANIKLI TAMAMEN GÜVENİLİR EVLER YAPIYORUZ"

TOKİ konutlarının depreme dayanıklılığı hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Utku Ünal, “Evlerimizin giriş kapıları tam güvenlikli çelik kapıdır. Dış cephe de 8 santim taş yönü mantolama var. Çatımızda ise kiremit altı şiltemiz var, izolasyon anlamında çok güvenli ve ısı kaybı olmayan binalar tasarlandı. Ayrıca C30 kalitesinde donatısı da yoğun olan depreme tam dayanıklı, tam güvenilir evler yapıyoruz. Bu evlerde artık aileler depreme dayanıklı güzel huzurlu mutlu bir şekilde yaşamış olacaklar. En kısa zamanda da teslimatımızı yaparak onların burada mutlu şekilde yaşamalarını görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Devlet Kilis'te sözünü tuttu: Deprem konutlarında sona yaklaşıldı

   

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...