İzmir'de dev operasyon, polis 2,5 milyarlık vurgun yapan Sedat Ocakçı'nın peşinde

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzmir'de 2,5 milyarı aşkın büyük vurgunda kayıplara karışan Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı’nın da aralarında olduğu 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir polisi, şüphelileri yakalamak için belirlenen adreslere operasyon düzenliyor.

Bir 'saadet zinciri' vakası da İzmir’de yaşandı. 3 yıl önce kurulan Hira Yazılım Danışmanlık şirketi üzerinden para toplayan Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı’nın da aralarında olduğu 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

EKİPLER OPERASYON DÜZENLEDİ

İzmir polisi, şüphelileri yakalamak için belirlenen adreslere operasyon düzenliyor.

İzmir'de dev operasyon, polis 2,5 milyarlık vurgun yapan Sedat Ocakçı'nın peşinde

KAYIPLARA KARIŞTILAR

Siber güvenlik uzmanı Salih Han'ın, Ocakçı Holding'e ait 2 milyar 500 milyon liralık soğuk cüzdanla kaçtığı iddia edildi. Haberlerin yayılmasının ardından sosyal medya üzerinden mağdurlara seslenen  Sedat Ocakçı, herkesin borcunu ödeyeceğini söyledi. Fakat dediği gibi olmadı Ocakçı bu mesajın ardından kayıplara karıştı.

Sonrasında ise holdingin bulunduğu Çiğli'deki binanın iki aylık kira, elektrik ve su borcunun ödenmemesinden dolayı boşaltıldığı ortaya çıktı.

İzmir'de dev operasyon, polis 2,5 milyarlık vurgun yapan Sedat Ocakçı'nın peşinde

SEDAT OCAKÇI KİMDİR?

Sedat Ocakçı, Türkiye'nin girişimci ve iş dünyasında yükselen isimlerinden biri olarak tanınıyordu. 18 Ocak 1990 tarihinde Yozgat'ta doğan Ocakçı, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimi alarak mezun oldu. 2015 yılında, hayatını Seçilay Ocakçı ile birleştiren Sedat Ocakçı'nın bu birlikteliğinden bir yıl sonra kızları Hiranur dünyaya geldi.

İzmir'de dev operasyon, polis 2,5 milyarlık vurgun yapan Sedat Ocakçı'nın peşinde

İzmir'de Hira Yazılım Eğitim ve Danışmanlık markasını kurarak ticaret yazılımları geliştiren Sedat Ocakçı, daha sonra 2020 yılında Metayıldız Bilişim Teknolojileri şirketini kurdu. Türkiye'de sanal gerçeklik ve metaverse alanında önemli adımlar atan Ocakçı, 2023 yılı itibarıyla yaptığı Ar-Ge yatırımları ve bünyesinde barındırdığı 12 şirketle dikkat çeken Ocakçı Holding'i hayata geçirdi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...