Eski Bakan Bayraktar'a hakaret etmişti! Kılıçdaroğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Eski Bakan Bayraktar'a hakaret etmişti! Kılıçdaroğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Eski Bakan Erdoğan Bayraktar’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı. Bayraktar şikayetini geri çekerken davada mütalaa hazırlanacak.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında söylediği sözler nedeniyle eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Erdoğan Bayraktar’a hakaret ettiği iddiasıyla ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken, kendisini avukatları temsil etti.

BAYRAKTAR ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Mahkeme, müşteki Erdoğan Bayraktar’ın 14 Eylül 2023 tarihinde şikayetten vazgeçme dilekçesi sunduğunu belirtti. Ayrıca, sanık avukatının da talimat mahkemesi aracılığıyla savunma dilekçesi sunduğunu aktardı.

"EN BAŞINDAN BERİ AÇILMAMASI GEREKEN BİR DAVAYDI"

Duruşmada savunma yapan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, "Öncelikle Anayasa’nın 83.maddesi gereğince mecliste yapılan konuşmaların soruşturma ve kovuşturma konusu yapılamaması gerekçesiyle düşme kararı verilmesini talep ediyoruz. Bu dosya en başından beri açılmaması gereken bir davaydı. Mahkeme tarafından verilen düşme kararı ve devamında kararın kaldırılması nedeniyle verilen durma kararı ile halen yargılama yapılmaktadır. Mahkeme aksi kanaatteyse müvekkil tarafından yapılan eleştirel değerlendirmelerin haklı olduğunu ispat yoluna gideceğiz."’ şeklinde konuştu. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, dosyanın mütalaa hazırlanabilmesi için tarafına gönderilmesini talep etti.

MÜTAALA HAZIRLANACAK

Ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın mütalaa hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...