Mahkeme Uzungöl'e 'Millet Bahçesi' projesini kabul etmedi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Mahkeme Uzungöl'e 'Millet Bahçesi' projesini kabul etmedi

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Uzun bir süre çevresindeki yapılar nedeniyle tartışma konusu olan Uzungöl'e bir millet bahçesi yapılacağı konuşuluyordu. Ancak Samsun Bölge İdari Mahkemesi dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e yapıalcak millet bahçesi projesini reddetti.

Trabzon’da eşssiz manzarası ile yerli ve yabancı turistin büyük ilgisini çeken Uzungöl’de il ve ilçe belediyesince yapılmak istenen millet bahçesine izin çıkmadı.

Yenimahalle’deki proje alanında yapılmak istenilen kamulaştırmaya itiraz eden Uzungöl Birlik Platformu projesinin iptali için dava açmış, yerel mahkemede başlayan süreç istinafa taşınmıştı.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Samsun Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesi’nde devam eden davada karar belli oldu.

Mahkeme dava konusu işlemin teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına kesin olarak oy birliğiyle karar verdi.

"UZUNGÖL’Ü YOK ETME PLANININ BİR PARÇASI"

Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve turizmci İdris Akyüz karar sonrası yaptığı açıklamada, millet bahçesi projesinin mülkiyet sorunu çözülmeden başladığını belirterek “Uzungöl Millet Bahçesi projesi alt yapı, üst yapı ve peyzaj çalışmasını kapsamaktadır. Ancak, bu projenin büyük bir bölümü mülkiyetler üzerinde olduğu halde mülkiyet sorunu çözülmeden çalışmalara başlanıldı ve birçok noktada sorunlar çıkmaya devam etti. İlgili firma bir çalışma programı yapmadan hem yetersiz bir ekiple işe başladı hem de sezon sonu işe geç başlayarak çalışmaları geciktirdi. Dolayısıyla bu tempoyla yapılan işin sağlıklı bir şekilde sezona yetişmesi mümkün görünmemektedir. Bilinçli yapılan bu uygulama Uzungöl’ü yok etme planının bir parçasıdır. Zira yapılan işin de üç sene önce yapılan gelişigüzel çalışmayla aynı sonu olacaktır. Çalışmalar denetim ve işin takibi yapılmadan oldu bitti ile devam ediyor ve ülke kaynakları heba ediliyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...