Murat Kurum'dan İmamoğlu'na "tatil" göndermesi! Ulaşım çilesini bitirecek vaatlerini de sıraladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti İBB adayı Murat Kurum "Çilesiz İstanbul Tanıtım Toplantısı"nda Ekrem İmamoğlu'na "tatil" göndermesi yaparak; "Gece gündüz çalışacağız. Bizi aradığınızda metro şantiyesinde olacağız. Milletimizle ele ele verip çalışırken bulacaksınız bizleri." dedi. Kurum ayrıca kentteki ulaşım çilesini bitirecek vaatlerini sıraladı.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, “Çilesiz İstanbul Tanıtım Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu.

Kurum'un açıklamalarından satır başları:

"Trafik çilesinden İstanbullular canından bezdi. İnsanımızın çektiği bu sıkıntıdan rahatsız olmuyorlar. Gece gündüz çalışacağız. Bizi aradığınızda metro şantiyesinde olacağız. Milletimizle ele ele verip çalışırken bulacaksınız bizleri.

"ULAŞIMDA YÜZDE 89 BAŞARISIZ OLDULAR"

Ulaşımda 35 vaadin 4'ünü yapabildiler. Bu başarısızlık vatandaşlarımızı çileden çıkardı. Ulaşımda yüzde 89 başarısız oldular. İstanbullu çaresiz değil, çare gerçek belediyeciliktir. İki yaka arasındaki yolculuk artıyor, planlama şart. İstanbul'un yolunu açmaya geliyoruz. Yeni yatırımlarla şehir içi ulaşım süresi düşecek.

Murat Kurum'dan İmamoğlu'na

"BEDEL ÖDETEN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI HAKİM OLDU"

Lokomotif kent İstanbul her anlamda geride kaldı. 5 yılda İstanbul'a bedel ödeten bir yönetim anlayışı hakim oldu. Mevcut yönetim başlattığımı metro ihalelerini durdurdu. 

VAATLERİNİ SIRALADI

Çevreci bir ulaşım altyapısı olacak. Akılı ulaşım sistemi ile yolculuk süresi önceden bilinecek. Ulaşım Akademisi kuruyoruz. Metro hattını 2 katına çıkaracağız. 2029 yılına kadar metro hattı 650 kilometre çıkacak. Devletin tüm birimleriyle uyum içinde projeler gerçekleştirilecek. İstanbul'un raylı sistem uzunluğu 465 kilometreye ulaştıracağız.

"İKİ YAKAYI DENİZ ALTINDAN BİR KEZ DAHA BAĞLAYACAĞIZ"

Denizin altından kentin iki yakasını bir kez daha bağlayacağız. İstanbul’da şu an metro hatları uzunluğu 340,5 kilometre. 2029’a kadar metro hattı uzunluğunu 650 kilometreye çıkaracağız. 2034’e geldiğimizde bin 4 kilometre metro hattını İstanbul’un her ilçesine ulaştıracağız. İlk etapta metro hatlarımızı 465 kilometreye ulaştıracağız. 14.2 kilometrelik Yenikapı-İncirli-Sefaköy metro hattımız ilk yapacağımız işlerden biri. Oradaki trafik yoğunluğunu giderecek adımları atacağız. İkinci hattımız 18 kilometrelik Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-Tüyap metro hattımız. Bu da çok önemsediğimiz proje. Metrobüs çilesini çözecek en önemli projelerden bir tanesi. Beylikdüzü’nden Bakırköy’e yolculuk süresi 39 dakika olacak. Yine denizin altından İstanbul’un iki yakasını bir kez daha bağlıyoruz.

YAPILMASI PLANLANAN METRO HATLARI

Hem metrobüs yoğunluğunu düşürecek hem de iki yakayı birbirine kesintisiz biçimde bağlayacağımız 28 kilometrelik İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metro hattı. 17.4 kilometrelik Vezneciler-Sultangazi metro hattımızı yapacağız. Bu hat tam 4 ilçemizi birbirine bağlıyor. Mevcut yönetimin üstüne hafriyat dökerek iptal ettiği, bizim yeniden hayat vereceğimiz 6.9 kilometrelik Sancaktepe Şehir Hastanesi-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metro hattımız. Bu hattımız yeniden doğacak. Onlar hafriyat döksünler, biz milletimizle el ele vereceğiz beklediği işleri yapmaya devam edeceğiz. Bir diğer hattımız 5.4 kilometre Sultanbeyli-Kurtköy metro hattımız. Diğer önemli hatlarımızdan biri 6 kilometrelik Sabiha Gökçen, Kurtköy metro hattımız. 21.3 kilometrelik Üsküdar- Kadıköy- Maltepe-Kartal tramvay hattımız. Sahil trafiğine alternatif olacak. Minibüs caddemize inşallah nefes aldıracak proje olacak. 3.1 kilometrelik Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattımız.

62,4 kilometrelik iki havalimanını birbirine bağlayan Samandıra-İstanbul Havalimanı raylı sistem hattımızı yapacağız. Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçerek hem yolcu hem yük taşıyacak. Kuracağımız 6 lojistik merkezini birbirine ağlayarak Marmaray yükünü de hafifletmiş olacak. 2 kilometrelik Eyüpsultan-Pierreloti-Minatürk teleferik hattımız. Haliç’in iki yakasını birbirine bağlayacağız. Toplamda 185 km yeni hattı 2029 yılına kadar İstanbullu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. İstanbul’u 5 yıl içinde 650 km raylı sisteme kavuşturacağız. Evinden çıkan bir vatandaşımız en fazla 10 dakika yürüyerek raylı sisteme ulaşacak.

METROBÜS HATTI SİLİVRİ'YE KADAR UZAYACAK

Metrobüs hattımızı Silivri'ye kadar uzatıyoruz. Büyükçekmece'ye gittim, CHP tarafından yönetiliyor burası. İnsanımız kırgın, niye göz ardı ediliyoruz diyorlar. Her ortamda bize ifade ediyorlar. Her yıl filolarımıza 100 elektrikli metrobüs ve 250 otobüs hedefi koyduk. Çengelköy-Yenikapı arabalı vapuru projeleriyle karayoluna alternatif ulaşım imkanları eklenecek. Göreve gelir gelmez deniz ulaşımında aktarma ücretsiz olacak.

MOTOSİKLETLİLER ÖZEL YOL YAPILACAK 

İstanbul'da motosiklet kullanımı 2018 yılından 2023 yılına kadar %119 oranında artış gösterdi. Motosiklet kullanıcılarına özel motosiklet yolları kurulacak. Moto kurye park alanları hizmete alınacak.

Yeni nesil mobilite ve akıllı ulaşımı teşvik etmek için; bisiklet cazip ulaşım aracı haline getirilecek. Bisiklet yolu uzunluğu 2029 yılına kadar iki katına çıkartılıp 1000 kilometreye, 2034 yılına kadar ise 1500 kilometreye ulaştırılacak. Yeni ve kullanışlı scooter park alanları kurulacak, paylaşımlı bisiklet yaygınlaştırılarak kullanımını teşvik edecek adımlar atılacak. Yaya dostu şehir için ‘Millet Yolları’ yapılacak.

TAKSİ SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK? 

Taksi ulaşımı bugün çile haline gelmiş. İstanbul’da 19 bin 845 taksimiz var. 1.5 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor. Mevcut talebe maalesef yetişemiyor. Ortalama talep karşılaması yüzde 45’te kalıyor. Yoğun saatlerde yüzde 18’lere düşüyor. İstanbullular taksi konusuna dair dertliler. İhaleler yaparak taksi eksikliğini şehrimizin ihtiyaçlarına göre gidereceğiz. Yeni dijital uygulamalarla taksiler tek merkezden yönetilecek. İstanbul taksisi bir marka olacak. Taksici esnafımızla da görüştük. Eğitim denetim, ödül, ceza, geri bildirim uygulamalarını işler hale getireceğiz. Taksicilerimizin güvenlini emniyet altında alacak uygulamalarımızı hayata geçireceğiz.

"İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK"

Konuşmasında gençlere müjde veren Kurum, “0-6 yaş çocuklarım babalarına da ücretsiz seyahat hakkı vereceğiz. İlköğretimde okuyan yavrularımıza ulaşımı tamamen ücretsiz yapacağız. Gençlerimizin hali hazırda indirimli olan İstanbul kartlarındaki yolculuk ücret tarifesine yüzde 40 indirim yapacağız” dedi.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...