'Nazi mahkemeleri' diyen Kılıçdaroğlu'na Adalet Bakanı'ndan tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Nazi mahkemeleri' diyen Kılıçdaroğlu'na Adalet Bakanı'ndan tepki

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Nazi mahkemeleri' benzetmesine ilişkin "Bağımsız Türk yargısına, hakim ve savcılarımıza hem büyük bir hakarettir ve hem de büyük bir saygısızlıktır." dedi.

Geçtiğimiz günelrde Gezi Parkı davası sonulanmış ev Osman Kavala müebbet hapis cezası almıştı. CHP duruma tepki göstermiş ve Kılıçdaroğlu Türk mahkemeleri için 'Nazi' benzetmesi yapmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duruma sessiz kalmadı ve açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mahkeme kararını eleştirmenin "hak", mahkeme kararını eleştirme yerine mahkemeye ve yargı görevini yapanlara hakaret etmenin "haksızlık" olduğunu vurguladı.

"Sayın Kılıçdaroğlu'nu Türk yargısına ve yargı görevi yapanlara karşı daha temiz ve saygılı bir dil kullanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullanan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin iç işlerine müdahaleye cüret eden Almanya'ya hiçbir söz söylemeyip de Türk yargısını 'Nazi mahkemelerine' benzetmesi bir akıl tutulması olsa gerektir. 

'TÜRK YARGISINA BÜYÜK HAKARETTİR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkemelerimiz için 'Nazi mahkemesi' benzetmesi yapması; bağımsız Türk yargısına, hakim ve savcılarımıza hem büyük bir hakarettir ve hem de büyük bir saygısızlıktır. Bu talihsiz ve nefret dolu açıklamayı yapan Sayın Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum."

'Nazi mahkemeleri' diyen Kılıçdaroğlu'na Adalet Bakanı'ndan tepki

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'nın müebbet hapis cezası almasına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gezi olayları dolayısıyla kurulan mahkemenin Almanya’daki Nazi mahkemelerinden bir farkı yok, orada da insanlar nasıl mahkum edildiyse benzer olaylar burada da oldu” demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...